Published On: lun, mart. 19th, 2018

Peste 2200 dâmboviţeni beneficiază de stimulent de inserţie

nichiduta.ro

Conform prevederilor OUG 111/2010, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, obţin venituri supuse impozitului, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 650 lei.
„Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserţie se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, a precizat directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Mihai Toni Ciprian. În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă.”
Pentru persoanele care beneficiază de stimulent de inserţie şi intră în concediu de risc maternal, concediu de maternitate sau concediu de îngrijire copil bolnav până la 7 ani, dreptul la stimulentul de inserţie încetează în condiţiile art.17 alin (1) lit. b din OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, potrivit căruia beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului. în luna ianuarie 2018, la nivelul judeţului Dâmboviţa s-au înregistrat un număr de 2202 beneficiari ai stimulentului de inserţie.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro