Published On: lun, oct. 9th, 2017

Peste 200 de şcoli şi grădiniţe funcţionează în clădiri fără autorizaţii de securitate la incendiu

nichiduta.ro

De la 1 octombrie 2017 nu se mai aplică termenul de graţie acordat în vederea intrării în legalitate pentru construcţiile puse în funcţiune în lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu. Termenul de graţie, introdus în martie 2016 şi prorogat ulterior în mod succesiv, a permis ca, pe toată această perioadă, să nu fie sancţionată încălcarea obligaţiei de a obţine autorizaţia de securitate la incendiu, cu excepţia situaţiilor grave când se impunea însăşi oprirea funcţionării.
Această modificare generează probleme şi pentru administratorii a numeroase instituţii de interes public şi vorbim aici în primul rând de şcolile, grădiniţele şi liceele care funcţionează fără a avea o astfel de autorizaţie. Potrivit inspectorului şcolar general, prof Sorin Ion, peste două sute de instituţii de învăţământ preuniversitar din judeţ, aproape jumătate ca număr, sunt în această situaţie şi, potrivit legii, ar trebui închise. Problema este însă destul de complicată şi generalizată la nivel naţional. Sorin Ion a mai spus că ISJ Dâm-boviţa nu va închide nicio şcoală care nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu iar sancţiunile sunt de competenţa ISU. Din punct de vedere legal, au o parte de vină şi directorii instituţiilor care funcţionează în clădiri neautorizate dar responsabilitatea cea mai mare revine proprietarilor imobilelor, adică primăriilor şi consiliilor locale.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro