PESTE 1.000 DE TONE DE SUBSTANŢE PERICULOASE, INDISPONIBILIZATE DE POLIŢIŞTI

În mai puţin de 2 luni, poliţiştii au indisponibilizat, în vederea confiscării, aproape 128.000 de litri şi peste 1.170 de tone de substanţe periculoase, în urma unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional.
Activitatea a avut drept scop creşterea siguranţei cetăţenilor şi combaterea infracţionalităţii în domeniu, prin verificarea operaţiunilor cu substanţe şi deşeuri periculoase, precum şi a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici.
În perioada 31 ianuarie -13 martie a.c., Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Române a iniţiat şi coordonat o acţiune la nivel naţional, pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.
În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost efectuate verificări şi controale la 725 de operatori economici care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu substanţe şi/sau deşeuri chimice periculoase.
Astfel, echipele de control au constatat 171 de fapte de natură penală, dintre care 101 infracţiuni sunt prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 30 de infracţiuni de trafic de produse cu substanţe toxice, în conformitate cu prevederile Codului penal, 26 de infracţiuni în conformitate cu prevederile Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, iar 14 infracţiuni constatate sunt prevăzute de alte acte normative (ex. Legea 86/2006 privind Codul Vamal).
Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, aproape 128.000 de litri şi peste 1.170 de tone substanţe periculoase.
Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 900.000 de
lei.
În urma verficărilor, echipele de control au identificat şi repus în circuitul legal 66.823 de litri şi aproape 2.850 de tone de deşeuri periculoase.
Pe parcursul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au acţionat împreună cu specialişti din cadrul instituţiilor care, potrivit legii, au atribuţii legale în acest domeniu, respectiv Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi inspectoratele teritoriale de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

RAR a lansat aplicaţia gratuită "ISTORIC VEHICUL"

Orice persoană care deţine sau intenţionează să achiziţioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiţia fiind ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro. Datele se obţin dacă solicitantul introduce în aplicaţia „ISTORIC VEHICUL” adresa de email […]