Peste 1.000 de autovehicule verificate de poliţiştii dâmboviţeni în cadrul acţiunii TRUCK&BUS

Poliţiştii au verificat peste 1.000 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat peste 400 de sancţiuni, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere. În perioada 23 – 29 iulie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii dâmboviţeni au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri. Acţiunea TRUCK & BUS s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, concomitent, în toate statele membre ale Organizaţiei T.I.S.P.O.L.Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au verificat 1.036 autovehicule, au aplicat 417 sancţiuni contravenţionale şi au dispus măsura imobilizării în cazul a 4 vehicule.
53 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru nere-spectarea regimului legal de viteză, 116 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 60 ca urmare a neregulilor constatate în urma verificării documentelor şi 75 pentru alte abateri.
Totodată, 73 de şoferi au fost amendaţi pentru nere-spectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora şi alţi 7 pentru transportul de mărfuri periculoase ori de deşeuri fără respectarea legislaţiei în vigoare. Pentru defecţiunile constatate la autovehicule au fost aplicate 29 sancţiuni contravenţionale, iar pentru neasigurarea încărcăturii transportate, alte 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

POLIŢIA IA MĂSURI PENTRU PUNEREA IN APLICARE A MODIFICĂRILOR LEGISLATIVE ÎN DOMENIUL COMBATERII VIOLENŢEI DE GEN

La data de 19 iulie 2018 a fost publicată în Monitorul Oficial al României noua formă a Legii nr. 217/2003, pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie. În termen de 90 de zile urmează ca instituţiile care au competenţă în aplicarea legii să ia măsurile necesare pentru punerea în practică […]