Persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat vor beneficia de un spor 15% la salariul de bază

Potrivit unui proiect aflat pe agenda guvernului, persoanele încadrate cu handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor de 15% din salariul de bază pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru.
În acest sens a fost adoptată o Hotărâre care se aplică persoanelor care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, surdo-cecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat şi boli rare. Hotărârea vine şi ca o reparaţie morală întrucât, până la această dată, doar nevăzătorii cu handicap grav şi accentuat beneficiau de acest spor, situaţie care genera o diferenţiere pe criterii de dizabilitate în ceea ce priveşte câştigurile salariale realizate de persoanele cu handicap. Decizia se încadrează în categoria măsurilor legislative specifice necesare pentru a accelera sau obţine egalitatea de facto a persoanelor cu dizabilităţi în ceea ce priveşte exercitarea dreptului la muncă, obligaţie asumată prin ratificarea Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Investiţie realizată în timp record

Prin PNDL 2, administraţia de la Voineşti a obţinut finanţare pentru proiectul „Modernizare prin asfaltare străzi în satul Voineşti”. Este vorba despre străzile Gogeşti, Aldescu, Moruju, Morii şi Bisericii. În luna martie a acestui an au început lucrările, iar la acest moment sunt realizate în procent de 90%. Concret, s-a […]