PERSOANE BĂNUITE DE CONTRAFACERE DE PRODUSE DE CURĂŢENIE, IGIENĂ ŞI ALCOOL SANITAR

In urma celor 12 percheziţii efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice-I.G.P.R au fost ridicate tone de produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute şi obiecte folosite la contrafacerea lor.
Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au descins la domiciliile unor persoane şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale, bănuite de comerţ ilegal cu produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute.
Astfel, au fost descoperite numeroase produse contrafăcute şi bunuri necesare contrafacerii acestora (48 de saci de 10 kg cu detergent, 29 de pachete de clor, inscripţionate cu o marcă cunoscută, 400 de cutii de detergent de aproape jumătate de kilogram, alte 28 de sticle de detergent de vase contrafăcut, 44 de sticle de 1 litru, de clor, 17 saci cu praf alb asemănător detergentului, peste 100 de role „lichid pentru spălat vase”, ataşabile pe spatele sticlei de detergent, peste 160 de etichete ataşabile pe detergent, 8 saci conţinând capace asemănătoare celor utilizate pentru sticlele de lichid de spălat vase original, alte 50 de capace pentru găleată de detergent de haine, peste 18.000 de sticle din plastic de 1 litru cu lichid asemănător clorului şi 3.000 de etichete pentru inscripţionat recipientele, 2 butoaie ce conţin fiecare aproximativ 200 de litri de lichid cu miros de clor, o maşină de ştanţat sticle, 3 pistoale de lipit, alte 4.000 de dopuri şi 2 cubitainere ce conţin 1000 de litri de lichid cu miros de clor).
Totodată, poliţiştii au efectuat percheziţii la adrese ce ar fi fost utilizate ca depozit pentru produse de curăţenie şi igienă, de unde ar fi fost încărcate şi transportate în diferite spaţii comerciale din judeţul Ilfov, fără a fi întocmite documente de provenienţă sau evidenţă contabilă. De altfel, întreaga activitate de comercializare a mărfii ar fi fost realizată fără emiterea de facturi fiscale şi fără a fi declarată la organele fiscale, fiind astfel prejudiciat bugetul de stat.
Astfel, de aici poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au ridicat: 14.779 de cutii de detergent, 45 de sticle cu detergent de vase şi 9.000 de pachete de baterii (4 baterii/pachet), toate susceptibile a fi contrafăcute.
Reamintim că, în cauză, mai multe persoane fizice sunt bănuite că ar fi produs şi comercializat, prin intermediul unor societăţi comerciale deţinute de persoane interpuse, fără bonitate materială, produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute, care reprezintă un pericol social pentru sănătatea şi integritatea corporală.
Produsele erau valorificate către clienţi din centrele comerciale din
Ilfov.
La acţiune au participat poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov, care au beneficiat de sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală ce derulează controale specifice la partenerii comerciali ai societăţilor comerciale care fac obiectul cercetărilor.
De asemenea, la activităţi au participat specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, echipe de intervenţie din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PREVENIREA FAPTELOR DE VIOLENŢĂ ÎN COMUNITĂŢILE DÂMBOVIŢENE

Poliţiştii de la structura de prevenire a criminalităţii şi cei din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Dragomireşti, au desfăşurat activităţi în vederea informării cetăţenilor cu privire la răspunderea penală şi consecinţele comiterii unor fapte cu violenţă.Astfel, poliţiştii le-au oferit sfaturi şi informaţii despre formele de manifestare ale actelor de […]