PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURTURI DIN LOCUINŢE

Joi de dimineaţă, poliţiştii au descins la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din locuinţe. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Titu, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, au efectuat şase percheziţii domiciliare, pe raza localităţii Costeştii din Vale, la persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuinţe, fapte comise în zona de sud a judeţului.
Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii din Titu. La acţiune, au participat şi crimi-nalişti, efective de la poliţiile oraşelor Găeşti şi Răcari şi jandarmi.
În urma descinderilor efectuate, poliţiştii au indisponibi-lizat mai multe obiecte şi mijloace de probă. De asemenea, de la domiciliul uneia dintre persoanele bănuite, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 25 de cartuşe a căror provenienţă nu a putut fi justificată. Două persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri. În cauză, se continuă cercetările pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi pentru identificarea persoanelor care se sustrag cercetărilor.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a bunurilor din locuinţă, poliţiştii vă recomandă:
– Nu păstraţi în casă sume de bani sau bunuri de valoare! Acestea trebuie ţinute în depozite bancare.
– Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje sau fotografii din care să reiasă că nu sunteţi acasă, chiar dacă lipsiţi pentru câteva ore.
– Nu vă lăudaţi cu bunurile pe care le deţineţi în locuinţă!
– Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.
– În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-le să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze astfel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!
– Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere. atunci când sunteţi la domiciliu! Nu lăsaţi ferestrele întredeschise!
– Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat de la domiciliu!
– Evitaţi să permiteţi accesul în locuinţă a unor persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea.
– Manifestaţi maximă atenţie dacă persoane străine pătrund în casa dumneavoastră şi nu le lăsaţi nesupravegheate nici măcar pentru câteva secunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Centura Târgoviştei mai are o şansă să fie reabilitată şi modernizată prin CJ Dâmboviţa

S-a lansat apelul naţional de proiecte pentru modernizarea drumurilor judeţene, proiecte nefinalizate, apel pentru regiunile mai puţin dezvoltate. În data de 6 iulie 2018, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a emis ordinul de aprobare a „Ghidului solicitantului – condiţii specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de […]