PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FALSIFICARE DE VALORI STRĂINE

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, la persoane bănuite de falsificare de valori străine, punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune şi tăinuire.
Din cercetări a reieşit că, în perioada mai-iunie 2019, bănuiţii ar fi pus în circulaţie, în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu şi Prahova, mai multe bancnote din cupiură de 100 de dolari şi 50 de euro, cu ocazia achiziţionării, de la mai multe persoane fizice, a unor autovehicule puse la vânzare în mediul online.
Persoanele bănuite ar fi identificat anunţurile de vânzare, publicate în mediul online, iar ulterior, ar fi vândut bunurile achiziţionate, la un preţ sub valoarea reală a acestora.
În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 10 bancnote din cupiură de 100 de dolari, susceptibile a fi falsificate, 35.150 de lei, 400 de lire sterline, 21.225 de euro, 100 de dolari, un laptop, 3 telefoane mobile şi componente electronice ale unor dispozitive de skimming.
Pe parcursul zilei de ieri, 3 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa pentru audieri, faţă de acestea fiind dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, să fie prezentate unui judecător în vederea dispunerii unor măsuri preventive.
La activităţi au participat poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Bucureşti, precum şi luptători din cadrul serviciilor de acţiuni speciale Dâmboviţa şi Giurgiu.
Acţiunile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNI ROADPOL, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI

Potrivit calendarului Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (R.O.A.D.P.O.L.) pentru anul 2021, în perioada 1 iulie – 31 august a.c., se desfăşoară operaţiunea „Safe Holiday”.În cadrul acestei acţiuni, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, poliţiştii rutieri vor desfăşura 2 acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere.Astfel, în perioada 19-25 iulie a.c., în […]