PERCHEZIŢII INTR-UN DOSAR DE PROXENETISM

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşelor Titu şi Răcari şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari au efectuat trei percheziţii pe raza oraşului Titu. Au fost vizate domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Au fost puse în executare 11 mandate de aducere.
Activităţile desfăşurate în cadrul dosarului penal au beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
La data de 4 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşelor Titu şi Răcari, împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, au efectuat 3 percheziţii pe raza oraşului Titu, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism şi au pus în executare 11 mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, cele 11 persoane bănuite ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe tinere, pe teritoriul Marii Britanii şi Germaniei, sumele obţinute fiind de aproximativ 150 000 de lire sterline.
În cauză s-a reţinut că, persoanele bănuite, membrii ai aceleiaşi familii, ar fi ademenit tinere din mediul rural prin metoda „Lover Boy” şi sub promisiunea că se căsătoresc cu ele, le determinau să practice prostituţia, facilitându-le transportul către cele două ţări.
Persoanele bănuite au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor care se impun.
În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii dâmbovijeni au continuat să acţioneze pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale impuse în contextul actual

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în menţinerea ordinii şi siguranţei publice, au desfăşurat activităţi în zonele unde se formează aglomerări de persoane, în centrele comerciale, pieţe, dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru a verifica modul în care se […]