Pentru vacanţe în străinătate sigure, poliţiştii vin în sprijinul cetăţenilor cu o serie de sfaturi

Atunci când urmează să călătoriţi în străinătate, este important să vă informaţi şi să cunoaşteţi date privind nivelul de siguranţă, legislaţia şi obiceiurile din acea ţară. Sunteţi responsabili pentru orice încălcare a normelor legale locale, chiar dacă nu le cunoaşteţi.
Atenţie la persoanele cu care plecaţi în concediu sau la cele cu care vă împrieteniţi. Fiţi discreţi şi nu oferiţi detalii despre banii sau bunurile pe care le veţi lua în concediu.
Nu vă aventuraţi în regiuni puţin populate, evitaţi plimbările pe timp de noapte, mai ales prin zone cu trafic turistic scăzut.Le recomandăm celor care aleg să călătorească cu avionul să se informeze cu atenţie cu privire la agenţia de la care cumpără bilete.Nu vă lăsaţi atraşi de preţurile scăzute. Promoţiile „generoase” sunt adesea înşelătoare.Este de preferat să cumpăraţi biletele de la companii cunoscute sau cu care aţi mai avut contacte comerciale şi despre care nu există comentarii negative ale altor clienţi pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor. Aşadar, examinaţi feedback-ul vânzătorului oferit de alţi cumpărători!Accesaţi direct site-ul original şi nu folosiţi link-urile primite prin e-mail.
Manifestaţi atenţie când oferiţi detaliile car-dului de credit sau debit pe internet. Verificaţi întotdeauna dacă preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// e necriptat).
Refuzaţi tranzacţia dacă vi se cere codul PIN. Este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe card).
Vă recomandăm să utilizaţi un card de debit dedicat tranzacţiilor online, pe care să îl încărcaţi numai cu suma necesară achiziţiei. Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de la cartea de identitate, paşaport sau permis de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!
Rezervările de locuri pentru zborurile cu avionul se fac cu ajutorul sistemelor internaţionale computerizate de rezervări, care permit accesul agenţiei la baza de date a companiei şi rezervarea efectivă a locurilor pentru o anumită cursă în favoarea pasagerilor.
Dacă alegeţi să plecaţi în concediu cu autoturismul, informaţi-vă cu privire la regulile de circulaţie existente pe traseul pe care urmează să-l parcurgeţi şi asiguraţi-vă de buna funcţionare a autovehiculului.
În permanenţă, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră, nu le lăsaţi nesupravegheate, schimbaţi banii doar la instituţii financiare autorizate şi parcaţi maşina în locuri sigure. Nu lăsaţi obiecte de valoare în vehicul!
Fragmentaţi călătoria astfel încât să nu conduceţi obosiţi. Concentraţi-vă continuu la trafic şi adaptaţi viteza la condiţiile de drum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pompierii dâmboviţeni au avut în ultima săptămână zeci de intervenţii

În ultimele şapte zile, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 26 de evenimente: şapte incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), trei incendii de vegetaţie,opt acţiuni pentru asigurare zonă, şapte acţiuni pentru asistenţă […]