Published On: sâm, apr. 6th, 2013

Pentru cetăţenii cu venituri modeste, Paşaportul turistic simplu -un produs de lux

nichiduta.ro

pasaportData de 1 aprilie a venit cu alt soi de farse din partea autorităţilor, anume cu noi scumpiri, cele mai afectate fiind persoanele cu anumite vicii. Ţigările şi berea s-au scumpit, taxa de trecere a podurilor peste Dunăre, la fel, iar în sistemul naţional de sănătate urmează să fie introdusă coplata. Scumpirile vor afecta şi amatorii de călătorii, paşapoartele fiind considerate un produs de lux, dar şi de utilitate publică.
Explicaţia este aceea că, începând cu această lună, Compania Naţională „Imprimeria Naţională” (CNIN) va percepe tarife mai mari pentru blanchetele paşapoartelor. Tarifele vor fi majorate atât în ceea ce priveşte paşapoaratele temporare, cât şi în cazul celor biometrice. Astfel, costul obţinerii unui paşaport simplu temporar va fi majorat de la 48 de lei la 100 de lei, preţ ce include TVA. In cazul paşapoartelor simple electronice, cu valabilitate de 5 ani, preţul va fi majorat de la 240 de lei la 270 de lei cu TVA. Paşaportul simplu electronic pentru minori, cu valabilitate de 3 ani, va costa 244 de lei cu TVA. La toate aceste tarife se adaugă taxe consulare, în valoare de 32 de lei.
In ceea ce priveşte paşpoartele pentru minori, majorarea tarifului nu este singura noutate. Incepând de anul viitor, paşaportul valabil pentru 3 ani se va extinde până la vârsta de 12 ani. În prezent acest paşaport se acordă minorilor de până la 6 ani, dar pentru a ne alinia la legislaţia europeană, care nu permite amprentarea minorilor sub 12 ani, a fost ridicată limita de vârstă.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro