Pentru Centrul de tratament şi recuperare a militarilor, de la Mănăstirea Dealu, se doreşte finanţare europeană

Vicepremierul Raluca Turcan, ministrului Apărării Naţionale, gen.(r) Nicolae Ciucă, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi consilierul de stat pentru ordine publică şi siguranţa cetăţeanului, în cadrul Cancelariei Primului-Ministru, Virgil Guran, au vizitat fostul spital de la Mănăstirea Dealu, locaţie în care va fi amenajat un centru de tratament şi recuperare medicală a veteranilor şi militarilor răniţi în teatrele de operaţii.
După ce au parcurs locaţia, vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă au vorbit despre necesitatea realizării acestui obiectiv, pentru ca militarii români să poată beneficia de cele mai bune îngrijiri medicale la ei în ţară. În ce priveşte finanţarea – circa 80 de milioane de euro, ministrul Fondurilor

Europene, Marcel Boloş, a spus că va întreprinde demersurile pentru ca centrul să fie realizat şi utilat cu fonduri comunitare nerambursabile.
„Am răspuns unei provocări a Asociaţiei Militarilor Veterani şi a Militarilor Răniţi, de a da o şansă celor care au servit România în teatrele de operaţii de a se trata şi a se recupera în ţară. De a putea simţi că ţara pe care au apărat-o cu preţul vieţii, de foarte multe ori, este recunoscătoare şi le este aproape atunci când au probleme de sănătate. Vorbim de aproximativ 50000 de militari care au luptat în teatrele de operaţii pentru România. Dintre aceştia foarte mulţi au suferit răni fizice şi răni psihice”, a spus vicepremierul Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Liberalii târgovişteni, proiect pentru sprijinirea mediului de afaceri local

Reprezentanţii PNL Târgovişte în consiliul local vor depune un proiect de hotărâre privind reducerea la jumătate a chiriei şi impozitelor locale datorate de firme primăriei, pentru perioada martie-aprilie, când activităţile economice au fost puternic afectate pe fondul crizei generate de pandemia COVID-19. „Vom sprijini chiriaşii primăriei, persoane juridice, să beneficieze […]