Published On: vin, feb. 15th, 2019

Pentru al doilea an consecutiv, Programul „ABC-ul emoţiilor” este implementat cu succes la Târgovişte

nichiduta.ro

Sala Florentină a Primăriei a găzduit conferinţa de presă având ca temă implementarea, pentru al doilea an consecutiv la Târgovişte, a programului „ABC-ul emoţiilor”. Au participat subcomisar Nicoleta Bobe, de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa şi reprezentanţi ai partenerilor în proiect – Primarul Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu (Primăria Municipiului Târgovişte), Barbu Daniela – Casa Corpului Didactic (CCD) Dâmboviţa şi Cristina Stroe, inspector şcolar general adjunct din Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa. Este un program de dezvoltare emoţională a elevilor din clasele I şi a II-a, cu componente de pregătire a cadrelor didactice dar şi de consiliere a părinţilor, activităţile din acest an şcolar urmând să se încheie în luna iunie.
Obiectivele programului vizează formarea şi consolidarea abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de droguri, punând accent pe: conştientizarea de sine, abilităţi de comunicare asertivă, gestionarea emoţiilor negative, abilitatea de a face faţă presiunii grupului şi de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă.
Astfel, în data de 07.02.2019, specialişti ai CPECA Dâmboviţa şi CCD Dâmboviţa, au organizat cursul de formare profesională continuă a cadrelor didactice care desfăşoară activităţi didactice cu elevii din clasele I şi a II-a din unităţi şcolare târgoviştene, în scopul dezvoltării unor tehnici şi metode de comunicare interactivă. În a doua etapă a implementării programului (februarie – iunie 2019), cadrele didactice participante vor realiza, într-un format atractiv pentru copii, o serie de activităţi specifice care să faciliteze dezvoltarea abilităţilor emoţionale ale elevilor din clasele I şi a II-a din municipiul Târgovişte.
Suportul de curs pentru elevi este finanţat de Primăria Municipiului Târgovişte care a dat, astfel, expresie interesului şi implicării în problemele reale ale comunităţii.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro