Pensionari fără pensie

Conform site-ului „Realitatea .net” se pare ca va exista o categorie de români ce vor rămâne fără pensie. Dar, să vedem despre ce este vorba. Deci, noua lege a pensiilor prevede ca, până în anul 2021, punctul de pensie să ajungă la valoarea de 1.875 lei.
Proiectul ascunde însă o serie de prevederi care defavorizează anumite categorii de pensionari. Practic, vor fi oameni care nu îşi vor mai încasa pensia.
Concret, noua formă a legii prevede ca persoanele care sunt bolnave de SIDA nu vor mai primi pensie de invaliditate, ca până acum.
Un alt caz concret este al elevilor, studentţilor sau ucenicilor care şi-au pierdut capacitatea de muncă în timpul practicii; nici aceştia nu vor mai primi pensie de invaliditate.
O altă prevedere care va face obţinerea unei pensii de invaliditate mai dificilă este obligativitatea contribuirii timp de cel putin 15 ani la sistemul de pensii.
Cei care nu au atins acest prag nu vor primi pensie de invaliditate. (M.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dolarul a scăzut în patru şedinţe cu 9 bani

Radu GEORGESCU Reducerea presiunii pe lira turcească şi criticile şefului de la Casa Albă la adresa politicii monetare a Rezervei Federale americane la care se adaugă reducerea aversiunii faţă de risc au asigurat leului un parcurs liniştit. Media dolarului a crescut în data de 16 august la 4,0976 lei. După […]