Published On: joi, iul. 6th, 2017

Pensii private, mult zgomot pentru mai nimic

nichiduta.ro

Începând de anul trecut au fost efectuate plăţi ale activului personal net aferente Pilonului II de pensii către 4.165 de participanţi, respectiv: 1.603 participanţi ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, 2.493 de participanţi ca urmare a decesului participantului şi 69 de participanţi ca urmare a invalidităţii. Plăţile activului personal net către participanţi au însumat 17,97 milioane lei, din care 11,23 milioane lei ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, reprezentând 62,54% din total plăţi efectuate. Mai exact, cei care au plătit nouă ani şi pensia privată obligatorie au încasat câte 7.005 lei, într-o singură tranşă.
Dacă în Pilonul II suma medie încasată în tranşă unică a fost de 7.000 de lei, suma lunară pentru un pensionat pentru următorii zece ani va fi de numai 58,3 lei pe lună, adică nici 13 euro pe lună. După zece ani, dacă persoana în cauză nu decedează, rămâne şi fără aceşti bani insignifianţi. în concluzie, speranţa rămâne pensia de stat aferentă Pilonului I, unde pensia medie a crescut cu 6,3%, la 948 de lei (211 euro), potrivit datelor publicate în luna martie de Institutul Naţional de Statistică (INS).
De asemenea, pe parcursul anului 2016 au fost efectuate plăţi ale activului personal net aferente Pilonului III către 5.079 de participanţi, respectiv: 4.363 de participanţi ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, 675 de participanţi ca urmare a decesului participantului, 41 de participanţi ca urmare a invalidităţii.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro