Pensia medie, în creştere faţă de 2013

I.B.

baniPentru trimestrul III al anului, numărul mediu al pensionarilor a fost de 5,35 milioane de persoane, cu 63.000 mai puţine comparativ cu trimestrul III din 2013 şi cu 7.000 mai puţine faţă de trimestrul II.
Pentru perioada analizată, pensia medie a fost de 847 lei/lună, în creştere cu 4,8% raportat la acelaşi trimestru din 2013. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 87,6% din totalul beneficiarilor de asigurări sociale.
în profil teritorial, valoarea minimă a pensiei medii a fost calculată la 677 lei, în judeţul Giurgiu, iar cea maximă, de 1.068 lei, în Bucureşti. în Dâmboviţa pensia medie este de aproximativ 780 lei şi reflectă diferenţa de 20% dintre salariul mediu pe ţară şi cel calculat pe judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Speranţe de Crăciun" de la Crucea Roşie Dâmboviţa

Intr-o conferinţă de presă susţinută ieri la sediul Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, Gheorghe Popescu – directorul filialei a făcut o trecere în revistă a activităţilor desfăşurate în această perioadă. „(…) Înainte de orice ţin să mulţumesc S.C Beneton care ne-a ajutat în acţiunile noastre umanitare punând la dispoziţie tot […]