PELERINAJUL TINERILOR DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTE!

La Târgovişte, vineri, 10 august 2018, peste 3000 de tineri au participat la deschiderea ceremoniilor dedicate sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti. Acestea au fost inaugurate de slujba vecerniei după care, la final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a oferit „Diploma de Excelenţă Sfântul Ierarh Nifon” şi daruri celor 10 elevi din Eparhia noastră care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiada Naţională de Religie din anul şcolar 2017 -2018, precum şi profesorilor care i-au îndrumat, şi le-a adresat un cuvânt de binecuvântare, apreciere şi încurajare, îndem-nându-i să continue aprofundarea educaţională şi spirituală.
După încheierea procesiunii, desfăşurată prin centrul istoric al oraşului, cu opriri la Mănăstirea Stelea, simbol al împăcării românilor, şi la statuia Sfinţilor Martiri Brâncoveni, tinerii s-au închinat la racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nifon şi au participat la slujba acatistului sfântului, momente ce au avut loc în faţa Catedralei eparhiale.
În cuvântul său adresat tinerilor, atât de la finalul sfintei slujbe, cât şi la întoarcerea din procesiune, Înaltpreasfinţia Sa a evocat modelul de sfinţenie al Sfântului Ierarh Nifon şi a evidenţiat nevoia de a urma, cu fidelitate, preceptele Evangheliei lui Hristos, singurele care pot da autentic sens existenţei umane. Apoi, Înaltul Ierarh a făcut, în acest An Centenar al Marii Uniri, un emoţionant apel la unitate, comuniune şi solidaritate naţională.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Răfuială între două clanuri rivale chiar în incinta unui restaurant din Târgovişte

Momente de panică în incinta unui restaurant din Târgovişte. Un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost lovit cu un cuţit în zona frunţii şi a umărului, în urma unei răfuieli între două clanuri rivale chiar în incinta unui restaurant. Cel mai probabil cele două clanuri aveau de […]