Published On: lun, iul. 2nd, 2018

Pe unde mai scoate Ghergu cămaşa? PARTIDUL O SPUNE RĂSPICAT: VREM CHINDIA ÎN LIGA I

nichiduta.ro

Chindia Târgovişte are un nou antrenor. După ce roş albaştrii au început pregătirile cu Nicu Croitoru, frâiele echipei au fost preluate de Viorel Moldovan, unul dintre reprezentanţii „Generaţiei de Aur” şi omul de numele căruia se leagă acum speranţele oraşului de a vedea, după multă vreme, meciuri de Liga I pe bătrâna arenă din centrul municipiului.
SE IMPUNEA SCHIMBAREA LUI CROITORU?
Mulţi dintre fanii clubului dâmboviţean privesc cu reticienţă venirea lui Moldovan la Târgovişte. În primul rând pentru că nu e unul de-al lor, aşa cum era Nicu, tehnicianul care i-a făcut să vibreze şi să viseze la dueluri încinse cu Steaua lui Becali sau Craiova Olguţei Vasilescu. Dacă ar fi să-i dăm crezare lui Ghergu, artizanul acestei schimbări, fostul vârf la naţionalei a fost numit în fruntea staff-ului tehnic doar pentru că Nicu Croitoru nu a acceptat un nou contract. În realitate însă, Moldovan a fost adus pentru că fostul tehnician nu-şi îndeplinise obiectivul. Care a fost obiectivul? Până la eşecul din baraj nimeni nu a ştiut că divizionara B trebuia să promoveze. De ce nu am ştiut? Pentru că Ghergu nu a spus-o niciodată răspicat. În stilu-i caracteristic s-a ascuns, a evitat răspunsuri ferme tocmai pentru a-şi asigura un alibi în eventualitatea unui eşec. În mod normal, după o asemenea sincopă toată lumea trebuie să plătească. Inclusiv Ghergu, chit că vina „administrativului” e mai mică.
Apoi mai deranjează felul în care s-a produs despărţirea de Croitoru. De ce să îi spui vorbe frumoase unui om care a ratat ţinta? O mulţumire formală, urmată de o demitere argumentată ar fi fost suficiente. Nu şi pentru Marcel Ghergu, care şi-a arătat încă o dată personalitatea duplicitară, binecunoscută în multe cercuri. E MOLDOVAN ALEGEREA CORECTĂ?
Ca imagine, Viorel Moldovan este o variantă mai mult decât fericită. Face parte din galeria marilor fotbalişti ai României, este o persoană respectată, s-a şcolit într-ale antrenoratului în locuri cu ştaif, are poftă de muncă şi poate deveni omul de numele căruia se va lega o nouă promovare a Chindiei.
Cei care-l cunosc pe fostul golgeter al lui Nantes spun că e un tip foarte serios. Nu acceptă jumătăţi de măsură. Îi place să antreneze şi nu acceptă ca cineva din birouri să se bage peste munca lui. Dacă ne uităm la implicarea lui Ghergu în ultimele transferuri ale Chindiei s-ar putea ca între cei doi să apară conflicte, pentru că preşedintelui roş-albaştrilor îi place să livreze fotbalişti echipei fără să se consulte cu multă lume: „Dacă va fi lăsat să lucreze şi nu o să fie constrâns atunci când vine vorba de formarea lotului, Viorel Moldovan va face treabă”, spune unul dintre apropiaţii antrenorului.
SEZON GREU,
OBIECTIV PUBLIC
Dacă până acum Ghergu a reuşit să ţină ascuns obiectivul Chindiei, în stagiunea următoare lucrurile sunt cât se poate de clar. Echipa trebuie să promoveze! Au spus-o făţiş primarul, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, dar şi Viorel Moldovan. Singurul care a evitat să o facă a fost tot şeful divizionarei B, dar acum nu mai are loc de întors. E ordin de partid şi cu partidul nu te joci. Ori îi aduci capital politic prin orice mijloace, ori rişti să fii „decapitat” şi înlocuit cu cineva care poate.
Aşa că din august începe dansul. Chindia trebuie să facă un campionat foarte bun în compania unor adversari, care cel puţin pe hârtie, sunt redutabili. Specialiştii spun chiar că actualul sezon al ligii secunde va fi mult mai tare decât precedentul, ceea ce face ca misiunea echipei dâmboviţene să devină foarte grea, dar nu imposibilă.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro