Published On: mie, mart. 14th, 2018

PE TIMP PLOIOS, CONDUCEŢI PRUDENT!

nichiduta.ro

Pentru călătorii în siguranţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa le recomandă celor care se deplasează cu autoturismul să conducă prudent, să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic şi să ia în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial pe un carosabil ud.
Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă oferă o vizibilitate foarte bună. Este necesar ca ştergătoarele şi instalaţia de climatizare să funcţioneze perfect.
Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă de mare faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit.
Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
Fiecare manevră în trafic trebuie efectuată după ce v-aţi asigurat temeinic!
Nu îngreunaţi traficul prin opriri sau staţionări în locuri nepermise.
Manifestaţi atenţie la pietoni şi la alte categorii de participanţi la trafic! Respectaţi-vă partenerii de drum!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro