Published On: mie, iun. 5th, 2019

Pe străzile Târgoviştei, la ceas de seară, „Nunta”, cu nuntaşi din peste 20 de ţări

nichiduta.ro

La Târgovişte, este în plină desfăşurare BABEL, un festival internaţional al artelor , ajuns la cea de-a IX-a ediţie şi care s-a născut de la o idee oferind spectatorului târgoviştean tot ceea ce există pe piaţa culturală din lume. Ediţia din acest an se conturează în jurul temei imagine.
BABEL nu e numai o sărbătoare a spiritului, e o miză culturală, o deschidere spre lume, un dialog profesional şi cultural dintre noi şi lume. Un mod de a forma imaginea Târgoviştei şi de ce nu a României în lume.
Cea de-a doua zi a Festivalului Babel s-a încheiat la ceas de seară cu mult entuziasm, prin Parada Babel, care a avut ca temă „Nunta”, cu nuntaşi din peste 20 de ţări.
Parada a pornit din Parcul Chindia şi s- a oprit pe Bulevardul Carol (fostul Castanilor), în aplauzele târgoviştenilor prezenţi. Parada face parte dintr-o formă de spectacol numită teatru de stradă. Ideea care animă acest gen de teatru este una singură: readucerea spectatorilor la teatru prin aducerea teatrului la spectatori, în stradă. Experimentul ţine de un act de comunicare şi naşte dialog.
E un mod de a aduce în sala de teatru şi a altor categorii de spectatori deoarece manifestarea antrenează toată comuni-tatea.Totul s-a desfăşurat într-o explozie de artificii şi de costume în culori specifice zonelor de unde vin participanţii la festival, spre bucuria iubitorilor de teatru şi de artă scenică.
Organizator al Festivalului Babel este Teatrul „Tony Bulandra”, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Târgovişte.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro