Pe fondul reducerii TVA la pâine au crescut încasările la buget

emilian rusuÎntr-o intervenţie în cadrul Şedinţei Colegiului Prefectural, ec. Emilian Rusu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, a spus că reducerea TVA la 9% la pâine şi alte produse asemănătoare a avut ca efect creşterea încasărilor bugetare în zona agenţilor economici din panificaţie. Emilia Rusu a explicat că „9% nu mai este atractiv pentru cei care erau obişnuiţi să practice evaziunea”.
Prin reducerea TVA în panificaţie, agenţii economici se recapitalizează, iar preţurile se vor aşeza potrivit legilor economiei de piaţă, într-un mediu economic sănătos şi concurenţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Strategia Naţională Antidrog 2013-2020 a fost publicată

În cadrul şedinţei de Guvern, au fost adoptate, printr-o Hotărâre, Strategia Naţională Antidrog 2013 – 2020 şi Planul de acţiune în perioada 2013 – 2016 pentru implementarea Strategiei Naţionale Antidrog 2013 – 2020, urmând ca cele două documente programatice să fie publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I. „Conform […]