Published On: mar, feb. 13th, 2018

Pe drumurile din Dâmboviţa, poliţiştii au aplicat 410 sancţiuni contravenţionale în valoare de 52.090 de lei

nichiduta.ro

179 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, dintre care 100 de la ordine publică, 23 de la rutieră şi 28 de la investigaţii criminale, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au organizat o razie pentru depistarea şi sancţionarea faptelor antisociale. În cadrul activităţilor din teren, au fost instituite 22 de filtre, fiind controlate 624 de autovehicule şi legitimate 742 de persoane. De asemenea, au fost efectuate verificări şi la 16 societăţi comerciale.Pentru neregulile descoperite, poliţiştii au aplicat 410 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 52.090 de lei, au confiscat bunuri în cuantum total de 9.685 de lei, au reţinut 13 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare. Din totalul amenzilor aplicate, 65 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 9 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 330, au fost pentru nere-spectarea regulilor de circulaţie conform prevederilor O.U.G 195/2002, dintre care 41 pentru exces de viteză. Dintre cele 13 permise de conducere reţinute, patru au fost pentru consum de alcool şi şase pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.
Totodată, poliţiştii au constatat şase infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
Trei bărbaţi au fost depistaţi în timp ce conduceau autoturisme, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,67 şi 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un tânăr este cercetat de poliţişti după ce a fost surprins în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.
Administratorul unei societăţi comerciale din Găeşti a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 după ce a fost depistat în timp ce comercializa 500 de pachete de ţigări pentru care nu deţinea documente justificative de provenienţă.
Ţigările, în valoare de 7.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro