Pe 1 iunie, copiii vor beneficia de intrare gratuită la muzeele dâmboviţene

Odată cu ridicarea stării de urgenţă ce a fost instituită de autorităţi în contextul pandemiei de Sars-Cov-2, o parte dintre muzeele dâmboviţene şi-au redeschis, începând cu data de 26 mai 2020, porţile către publicul iubitor de istorie, artă şi cultură. Este vorba despre Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” (CNMCD), Peştera lalomiţei şi Ansamblul Brâncovenesc Potlogi.
În perioada stării de alertă sunt restricţionate grupurile de vizitatori, tururile ghidate şi organizarea de evenimente culturale cu participarea publicului, cum ar fi: vernisajele, lansările de carte, proiecţiile de filme documentare etc.
Dintre măsurile prevăzute în planul conceput de managerul CNMCD, Ovidiu Cârstina, amintim: la intrarea în

muzeu se va efectua un triaj şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree); purtarea de măşti care să acopere nasul şi gura este obligatorie atât pentru vizitatori, cât şi pentru personalul muzeului; un reprezentant al muzeului va verifica temperatura vizitatorilor; se vor utiliza covoare cu dezinfectant pentru încălţăminte, aflate la intrarea în muzeu; vizitatorii îşi vor steriliza mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziţie la intrarea în muzeu.
De asemenea, vizitatorii nu pot forma grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepţia familiilor care au doi sau mai mulţi copii. Accesul grupurilor (maximum 3 persoane) se face la intervale de 5 minute şi se va păstra distanţarea fizică de minimum 2 m.

În cazul în care numărul persoanelor din muzeu depăşeşte 50% din capacitatea acestuia, curtea de onoare a muzeului va servi drept spaţiu de aşteptare pentru vizitatori.
Persoanelor care refuză conformarea faţă de aceste măsuri nu li se va permite accesul în muzeu.
Căile de acces, precum şi sensul de circulaţie în interiorul muzeului au fost diferenţiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor intrare/ieşire, iar spaţiul expoziţional a fost delimitat prin realizarea unor trasee pe care publicul este rugat să le urmeze. De asemenea, vizitatorii sunt sfătuiţi să respecte instrucţiunile personalului.
Vizita va fi limitată la o durată de cel mult o oră, iar în spaţiul expoziţional nu se pot afla în acelaşi timp mai mult de 50 de persoane. Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual, pe măsură ce persoanele care au vizitat expoziţia părăsesc

muzeul.
În intervalul orar 13:00 – 14:00 se va realiza igienizarea spaţiului expoziţional. Se recomandă ca plata cu cardul să se realizeze cât mai des posibil. Începând cu data de 1 iunie 2020, îşi vor relua programul cu publicul şi celelalte muzee aflate în administrarea Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte. De asemenea, tot pe 1 iunie 2020, cu prilejul Zilei lnternaţionale a Copilului, cei mici se vor putea bucura de intrare gratuită la muzeele dâmboviţene. Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a continuat vizita la Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” pentru a verifica în ce fel sunt aplicate măsurile gândite pentru protecţia cititorilor care, în perioada de alertă, vor trece pragul acestei prestigioase instituţii de cultură pentru a împrumuta diferite publicaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Obligativitatea triajului epidemiologie la intrarea într-o ineintă

Ministerul Sănătăţii precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituţiilor sau autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor.Astfel, […]