Published On: joi, ian. 5th, 2017

PAZA OBIECTIVELOR, BUNURILOR, VALORILOR ŞI PROTECŢIA PERSOANELOR, PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR

nichiduta.ro

Poliţia Română, prin Direcţia de Ordine Publică, a acţionat, la nivel naţional, pentru verificarea legislaţiei privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor.
Premergător sărbătorilor de iarnă, poliţiştii au verificat 4.576 de unităţi care desfăşoară activităţi în domeniu şi 648 de transporturi de valori, fiind aplicate 329 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 640.000 de lei.
În perioada 14-26 decembrie a.c., Poliţia Română, prin structurile de specialitate, a derulat o acţiune, la nivel naţional, pentru verificarea respectării normelor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor. Poliţiştii au urmărit cu preponderenţă prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului societăţilor vizate, modalitatea de organizare şi executare a transportului de valori cu respectarea prevederilor legale incidente, respectiv colectarea şi transportul numerarului cu autoturisme amenajate şi personal însoţitor înarmat.
De asemenea, sa avut în vedere asigurarea protecţiei locurilor de depozitare a valorilor cu respectarea minimă a cerinţelor de securitate şi reducerea riscului producerii unor infracţiuni grave asupra persoanelor care efectuează operaţiuni cu valori monetare sau a personalului de pază şi protecţie.
Astfel, poliţiştii au verificat 4.576 de unităţi economice, dintre care 1.117 centre comerciale, 942 de staţii de distribuţie carburant, 702 casierii colectoare şi 1.815 spaţii de depozitare a valorilor, precum şi 648 de autovehicule de transport valori.
În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea prevederilor legale privind amenajarea locurilor de depozitare, poliţiştii au constatat 83 de nereguli privind lipsa protecţiei mecano-fizice, 93 privind lipsa sistemelor electronice de securitate şi 374 privind neasigurarea cu pază.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 293 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 543.350 de lei, dintre care 105 prestatorilor de servicii de pază şi protecţie şi 188 de sancţiuni
contravenţionale conducătorilor de unităţi.
De asemenea, în urma verificărilor privind organizarea transportului de valori, poliţiştii au constatat 192 de nereguli, 43 privind lipsa planului de pază al transportului avizat, 10 privind nerespectarea consemnelor, 18 au vizat utilizarea autovehiculelor neamenajate, 97 pentru lipsa personalului de pază înarmat şi 24 pentru lipsa monitorizării mijloacelor de transport anume destinate.
Pentru aceste nereguli, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 96.000 de lei.
Poliţiştii vor continua acţiunile de acest fel, punând accent pe legalitatea funcţionării societăţilor specializate de pază şi evaluarea eficienţei serviciilor prestate de acestea, pentru creşterea siguranţei transporturilor de valori, a locurilor de depozitare a acestora şi prevenirea faptelor ilicite la regimul pazei obiectivelor, bunurilor şi valorilor.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro