Patru solicitări de sprijin financiar pentru judeţul Dâmboviţa, înaintate viceprim-ministrului Vasile-Daniel Suciu

Reprezentanţii CJ Dâmboviţa au făcut o vizită pe teren, în localităţile Iedera şi Valea Lungă, pentru a analiza pagubele produse de precipitaţiile abundente căzute în ultima perioadă.
După convocarea de marţi a Comitetului Pentru Situaţii de Urgenţă, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Instituţia Prefectului Dâmboviţa au înaintat viceprim-min-istrului Vasile-Daniel Suciu o solicitare de a adopta patru proiecte de hotărâre, privind alocarea a 5.300.000 lei din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru comunele Valea Lungă, Vulcana-Băi, Ocniţa şi Iedera.
Pentru comuna Iedera, suma solicitată este de 1.900.000 lei şi vizează realizarea, în regim de urgenţă, a lucrărilor necesare pentru refacerea şi punerea în siguranţă a drumului comunal DC 115B Iedera de Jos -Colibaşi. Investiţia este justificată de activarea unei eroziuni pe malul stâng al pârâului Ruda, care a afectat partea carosabilă a DC 115B pe o lungime de aproximativ 300 m. În prezent, circulaţia pe drumul comunal este închisă.
Pentru comuna Ocniţa s-a solicitat suma de 300.000 lei în vederea realizării în regim de urgenţă a lucrărilor necesare pentru refacerea străzilor şi uliţelor pietruite, afectate de precipitaţiile din perioada mai – iunie 2019. Investiţia este justificată de faptul că accesul în zona afectată se desfăşoară cu dificultate, întrucât, din cauza îndepărtării materialului pietros, s-au produs făgaşe pe partea carosabilă ce nu permit desfăşurarea în condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere.
Pentru localitatea Valea Lungă suma solicitată este de 2.400.000 lei în vederea realizării în regim de urgenţă a lucrărilor necesare pentru refacerea străzilor şi uliţelor pietruite afectate de precipitaţiile din perioada mai – iunie 2019. Lucrările se impun deoarece accesul în zona afectată se desfăşoară cu dificultate din cauza debitelor crescute pe cursul local de apă „Valea lui Nat”, fapt ce a condus la reactivarea eroziunii de mal drept şi la distrugerea străzii „Uliţa 11”, amplasată paralel cu acest curs de apă.
În ceea ce priveşte comuna Vulcana-Băi, suma solicitată, de 700.000 lei, este necesară realizării în regim de urgenţă a lucrărilor necesare pentru refacerea podurilor afectate de precipitaţiile abundente, cu atât mai mult cu cât în zonă accesul se desfăşoară cu dificultate, din cauza debitelor crescute pe râul Vulcana, care au afectat şi podurile din beton armat din punctele „Moară” şi „Noroaia”.
Având în vedere faptul că fenomenele meteorologice nefavorabile sunt încă în desfăşurare, iar efectele acestora pot produce în continuare pagube, autorităţile judeţene continuă monitorizarea situaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Decernare a titlului "Şcoală Europeană", ediţia 2019

Ministerul Educaţiei Naţionale a premiat cele 87 de unităţi de învăţământ preuniver-sitar câştigătoare ale Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”, ediţia a XVI-a, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Palatul Parlamentului. La ediţia din acest an au fost înscrise 136 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 37 de judeţe […]