Patru contracte de finanţare din fonduri europene semnate în beneficiul comunităţilor din Târgovişte, Pucioasa şi Găeşti

Sala de consiliu a Primăriei Târgovişte a găzduit, în această dimineaţă, festivitatea de semnare a patru contracte de finanţare pe fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014- 2020, pentru proiecte iniţiate de autorităţile administraţiei publice locale din Târgovişte, Pucioasa şi Găeşti. Au fost alături de cei trei primari – Cristian Stan (Târgovişte), Constantin Ana (Pucioasa) şi Grigore Gheorghe (Găeşti) doamna Rovana Plumb -ministrul Fondurilor Europene, Liviu Muşat -directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, deputaţii Carmen Holban, Claudia Gilia, Cornel Ştefan şi Oana Vlăducă, Florina Mureşan – subprefect al judeţului, consilierul judeţean Alexandru Oprea, Călin Oros – rectorul Universităţii Valahia, inspectorul şcolar general Sorin Ion, Cristina Stroe -inspector şcolar general adjunct, alţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene.
Evenimentul a fost deschis de primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, care a făcut şi oficiile de gazdă. Acesta a prezentat proiectul a cărei finanţare a fost semnată astăzi -„Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale prin extinderea, reabilitarea, modernizarea şi echiparea Şcolii Gimnaziale Matei Basarab”, proiect care, având o valoare totală de 22,22 mi-lioane de lei, este cel mai mare de până acum, vorbind aici despre Axa prioritară 10 -Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale. Edilul a vorbit şi despre celelalte proiecte de modernizare a infrastructurii de educaţie din reşedinţa de judeţ, dintre care unele au fost finalizate, altele sunt în curs de execuţie iar altele se află în curs de implementare. Tot prin Progremul Regio, a amintit Cristian Stan, vor fi finanţate încă două proiecte mari, pentru modernizarea şi extinderea Şcolii Gimnaziale Mihai Viteazul şi a Grădiniţei nr. 8, cea mai mare din oraş.
La rândul său, primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a vorbit despre proiectul de amenajare a unei zone de agrement şi petrecere a timpului liber prin reconversia şi refuncţionalizarea terenului degradat în suprafaţă de 20250 mp, situat în zona Luncii lalomiţei a Oraşului Pucioasa. Se vor amenaja, pe o suprafaţă de peste 2 hectare de teren, o zonă de agrement şi petrecere a timpului liber cu dotări sportive (piste de biciclete, skatepark, 2 terenuri de tenis, din care unul se transformă în patinoar în perioada de iarnă, minifotbal, badminton, vestiare), piscină, zonă de picnic cu foişoare, loc de fitness şi loc de joacă pentru copii. De asemenea, se vor amenaja parcări pentru întreaga zonă de agrement şi se va mo-derniza drumul de acces de 500 m lungime, inclusiv reţelele de utilităţi şi canalul colector de ape pluviale. Valoarea proiectului este de 12.229.790,79 lei. Cel de al doilea proiect de la Pucioasa are o valoare de 919705 lei şi constă în demolarea unei foste centrale termice aflată în stare avansată de depreciere şi amenajarea terenului destructurat urbanistic în grădină publică pentru agrement şi recreere, în suprafaţă de 1398 mp.
Cel de al patrulea contract de finanţare semnat astăzi are o valoare de peste trei milioane de lei şi se referă la moder-nizarea şi extinderea Centrului social de zi de la Găeşti. Primarul Grigore Gheorghe a vorbit aici şi de alte proiecte în curs de implementare, pentru reabilitarea şi echiparea unor instituţii de învăţământ dar şi de proiectul prin care fosta clădire a primăriei va fi transformată într-un centru cultural, care va purta numele rapsodului cunoscut în toată lumea, care face cinste Găeştiului şi întregii Românii, maestrul Gheorghe Zamfir.
Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a felicitat cei trei primari pentru strădaniile depuse pentru accesarea fondurilor europene şi a amintit că Dâmboviţa este un judeţ performant din acest punct de vedere. A spus doamna ministru că aici sunt implementate 2827 proiecte, a căror valoare depăşeşte 1,4 miliarde de lei, o sumă cu adevărat impresionantă. Peste 60% dintre investiţiile publice din România sunt finanţate din fonduri europene, ceea ce dovedeşte şi preocuparea deosebită inclusiv la nivelul ministerului pe care îl conduce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANUNŢ

ANUNŢ