Patronii din construcţii şi panificaţie, sancţionaţi pentru utilizarea forţei de muncă la negru

paineInspectorii ITM Dâmboviţa au sancţionat, în ultima perioadă, 29 de angajatori, cele mai frecvente contravenţii fiind nerespectarea termenelor de înregistrare în registrul de evidenţă a salariaţilor, munca nedeclarată şi negarantarea în plată a salariului minim brut pe economie. Pentru toate aceste nereguli au fost aplicate amenzi în valoare de 12000 de lei, domeniile de activitate fiind în special cele de construcţii şi panificaţie.
Nereguli au fost identificate şi la unele firme care prestează activităţi sociale, ca măsură complementară fiind dispusă încheierea contractelor individuale de muncă pentru persoanele care munceau la negru şi înregistrarea acestora în registrul de evidenţă a salariaţilor.
Pe linie de securitate şi medicina muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa a desfăşurat 69 de acţiuni de control, fiind constatate neconfor-mităţi la toţi angajatorii verificaţi. În consecinţă, au fost aplicate 69 de avertismente şi amenzi în cuantum de 16000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A început prima probă a examenului de Bacalaureat

Aproximativ 1700 de absolvenţi de liceu din Dâmboviţa au susţinut, ieri, prima probă, orală, din cadrul examenului de Bacalaureat. Este vorba despre proba de evaluare a competenţelor de comunicare la Limba Română, programată să se desfăşoare pe parcursul a trei zile. Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, în […]