Published On: vin, mai 22nd, 2020

Parlamentarii Pro România nu au votat Legea privind încuviinţarea stării de alertă

Proiectul Legii de încuviinţare a stării de alertă nu a fost votat de parlamentarii Pro România, decizie argumentată de senatorul Adrian Ţuţuianu în primul rând prin lipsa de transparenţă şi abuzurile de care este acuzat guvernul liberal.
A spus vicepreşedintele Pro România că, vinerea trecută, „în modul caracteristic, netransparent, Guvernul Orban a adoptat două ordonanţe, noaptea, ca hoţii”, prin care au fost modificate prevederi legale în vigoare. Au urmat şi alte hotărâri de guvern şi hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Starea de Alertă care modifică prevederi legale adoptate de Parlament.
Motivul principal pentru care Pro România nu votează astăzi legea este că „guvernul PNL şi preşedintele Klaus lohannis continuă politica de restrângere a unor drepturi constituţionale.” Spune senatorul Adrian Ţuţuianu că se continuă şi în starea de alertă politica de restrângere a dreptului la libera iniţiativă, cu trimitere directă la situaţia gravă din domeniile HORECA ori transporturi. Alte acuzaţii au fost de sfidare a Parlamentului şi de continuare a abuzurilor care constau „în numiri în funcţii şi angajări fără concurs. PNL continuă astfel politica de cadre a PS Dragnea-Dăncilă”. Nu în ultimul rând continuă încălcarea drepturilor salariaţilor, prin posibilitatea modificării unilateral a contractelor de muncă.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>