Părinţilor li se cer bani pentru „Catalogul electronic”! Ne-am întors deja cu zece ani în urmă???

Nici n-au fost bine reluate cursurile cu prezenţă fizică, la clasă, în măsura în care situaţia medicală a permis acest lucru, că mai mulţi directori din învăţământul gimnazial şi liceal s-au pus pe capul reprezentanţilor asociaţiilor de părinţi, cerându-le bani. Nu pentru hârtie igienică şi săpun, ca în anii trecuţi ci pentru catalogul electronic. Un motiv „fezabil” dar nici pe departe în concordanţă cu poziţia Ministerului Educaţiei:
„Recomandarea Ministerului Educaţiei, transmisă de către ISJ Dâmboviţa în toate unităţile de învăţământ, a fost utilizarea soluţiilor tehnice puse la dispoziţie, în mod gratuit, de companiile Google şi Microsoft: G Suite for Education, respectiv Microsoft 365 A1”, a precizat inspectorul şcolar general Cătălina Homeghiu.
Câteva completări de bun simţ a avut şi ministrul secretar de stat, prof. Sorin Ion: Şcolile au la dispoziţie platforme gratuite pe care îşi pot desfăşura activitatea online. Pe de altă parte, există prevederi legale care interzic strângerea de fonduri. Dar asociaţiile de părinţi sunt libere să facă ce consideră mai bine pentru copiii lor. În niciun caz nu încurajăm utilizarea platformelor online plătite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Punct mare la Ovidiu. Viitorul Constanţa - Chindia Târgovişte 0-0

Stadion: Viitorul (Ovidiu). Fără spectatori FC Viitorul: Cojocaru – Benzar (Pedroso ’84), Mladen, Dobrosavlevici, Dussaud -Matei, Artean, Ciobanu (Jo Santos ’70) -Ganea (Andronache ’80), Tsoumou, Pitu (Grădinaru ’70). Antrenor: Mircea RednicChindia: Aioani – Martac, Piţian, Celea, Dinu – Neguţ, Dumitraşcu, Raţă, Diaz (Florea ’76) – Neicuţescu (Costea ’69), Popa. Antrenor: […]