Published On: mie, feb. 26th, 2014

PĂRINŢII S-AU ÎNGHESUIT SĂ-ŞI ÎNSCRIE COPIII LA ŞCOALĂ

nichiduta.ro

eleviÎn prima zi de înscrieri la şcoală, în judeţul Dâmboviţa s-au înregistrat 344 de cereri, din care 280 pentru copii cu vârsta de 6 ani împliniţi înainte de 1 septembrie 2014 şi 64 pentru copii cu vârsta de 6 ani împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2014. Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015, între 24 februarie – 14 martie. În cazul copiilor cu vârsta pentru integrarea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor. Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 08.00 -20.00 (luni-vineri), respectiv 08.00 – 13.00 (sâmbăta). În intervalul 21 – 22 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor Şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie, iar pe 11 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 14 -18 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei dea doua etape de înscriere.
Tot luni, 24 februarie, a debutat şi înscrierea copiilor pentru clasa I, în unităţile şcolare din circumscripţia de care aparţin aceştia. Înscrierea se va face direct la sediul unităţilor de învăţământ, în acelaşi segment orar destinat şi înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Etapa se va încheia în data de 14 martie. Pentru părinţii care doresc înscrierea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie, MEN a alocat perioada 25 martie – 4 aprilie. În data de 11 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I. În judeţul Dâmboviţa, pentru următorul an şcolar, au fost aprobate, potrivit informaţiilor oferite de inspectorul şcolar Mihaela Anton, 4.303 locuri pentru clasele pregătitoare şi 4.554 locuri pentru clasa I.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro