Parc întins pe cinci hectare, lângă Complexul de Nataţie

În cadrul investiţiei cu titlul „Reconversia şi refuncţionalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte prin crearea de facilităţi pentru recreere”, pe o suprafaţă de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementat un proiect care presupune amenajarea unui spaţiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuşti răşinoşi, foioşi, plante florale, dar şi construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foişor şi amenajarea unor piste pentru biciclete.
Parcul va fi dotat şi cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracţiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spaţiul verde va beneficia de sistem automat de irigaţii.
„Va fi construit şi un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu maşinuţele sau bicicletele într-un mediu care imită străzile oraşului şi vor învaţa semnele de circulaţie. Valoarea totală a investiţiei este de 11.664.120,71 lei, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 4”, a precizat Cristian Stan, primarul Municipiului Târgovişte, cu prilejul începerii lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Senator Virai! Guran, preşedintele PNL Dâmbovita:"Procesul de preluare a COS Târgovişte, trebuie să continue!"

Poate ceva mai târziu decât s-ar fi impus, preşedintele PNL Dâmboviţa a promovat în spaţiul public un comunicat din care reiese că nu renunţă la proiectul privind preluarea COS Târgovişte de către o societate comercială din subordinea Ministerului Economiei.Senatorul Virgil Guran le trensmite dâmboviţenilor că nu are o „agendă dublă” […]