Parada Verzilor • Manifest pentru o planetăcurată

Ş.E.

mediuDe nouă ani încoace, cu regularitate, de Ziua Mondială a Mediului, care se sărbatoreşte pe 5 iunie, Şcoala Coresi Târgovişte organizează Parada Verzilor, un marş al elevilor şcolii pentru sensibilizarea opiniei publice în legatură cu protejarea mediului. Cu toate că anul acesta, din cauza lucrărilor de modernizare şi extindere ce se desfăşoară la clădirea şcolii din Aleea Trandafirilor, elevii au fost nevoiţi să înveţe în localul Colegiului „Constantin Carabella”, s-au mobilizat şi au desfăşurat cea de-a IX-a ediţie a acestei frumoase manifestări.
Copiii de la Şcoala „Coresi” au mărşăluit pe străzile Târgoviştei, până la Prefectură, pentru a atenţiona populaţia că natura trebuie protejată. Îmbrăcaţi în tricouri verzi şi „înarmaţi” cu pancarte, micuţii ecologişti au împărţit târgoviştenilor fluturaşi cu efectele poluării asupra naturii.
„Aceasta este o acţiune de responsabilitate civică, prin care noi ne propunem să formăm copiilor noştri competenţe civice, competenţe de educaţie ecologică”, ne-a declarat prof. Georgeta Gogeanu, director Şcoala Coresi Târgovişte. „Pe de altă parte, dorim să atragem atenţia şi cetăţenilor municipiului Târgovişte asupra acestui aspect atât de important de protejare a mediului în care trăim, sub toate aspectele. Ne referim atât la curăţenia oraşului, în ansamblu, cât şi la starea spaţiilor verzi pe care le avem în municipiul Târgovişte, şi din fericire avem câteva foarte frumoase care merită protejate.
De asemenea, este şi o acţiune prin care dorim să avem alături de noi părinţii, pentru că anul acesta a fost unul dificil pentru Şcoala Coresi, a fost anul în care am fost în reabilitare, şi ne propunem să avem aceeaşi unitate – cadre didactice, elevi, părinţi – pe care am manifestat-o şi anii anteriori. Şi pentru că este Ziua Educatorului, acţiunea noastră se înscrie şi în şirul acţiunilor educative pe care le-am organizat cu prilejul acestei zile. Le urăm tuturor cadrelor didactice să aibă ani buni, ani cu stabilitate legislativă, ani în care să poată să dăruiască din sufletul lor cât mai mult copiilor.
Vreau să amintesc şi partenerii noştri în această acţiune – Primăria Municipiului Târgovişte, Inspectoratul Judeţean de Poliţie – Serviciul de Poliţie Rutieră, Poliţia Municipiului Târgovişte, Jandarmeria Dâmboviţa şi Agenţia pentru Mediu”, a mai precizat Georgeta Gogeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SlGURANŢA COPIILOR O PRIORITATE A AUTORITĂŢILOR

Premergător vacanţei de vară, poliţiştii fac mai multe vizite în unităţile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal din judeţ, cu scopul de a-i învăţa pe elevi cum să nu ajungă infractori sau cum să facă să nu fie victime ai infractorilor. „La întâlnirile organizate de noi, se dezbat subiecte precum […]