Published On: mar, feb. 18th, 2020

PARABOLA FIULUI RISIPITOR -ISTORIA UMANITĂŢII REGĂSITE DE MILOSTIVIREA LUI DUMNEZEU -SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

nichiduta.ro

În duminica Fiului Risipitor, în ziua de 16 februarie 2020, mulţi credincioşi din Târgovişte au dorit să participe, în istorica Catedrală a oraşului, la Sfânta Liturghie, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de preoţi şi diaconi.
Cu această ocazie, a hirotonit întru preot pe tânărul Daniel Lungu, absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universitatii Valahia din Târgovişte, pe seama Parohiei Pucheni, Protoieria Târgovişte Nord.
În cuvântul său, Înaltpreas-finţia Sa a evidenţiat mesajul

Parabolei Fiului Risipitor, arătând că timpul mântuirii noastre trebuie aprofundat în spaţiul libertăţii personale, cu ajutorul darurilor cu care Dumnezeu ne-a înzestrat, pentru a rodi şi, vindecându-ne de înstrăinarea adusă de păcat, să creştem în comuniune cu El şi cu aproapele. Fiul Risipitor reia de fapt istoria umanităţii, ca de altfel a fiecăruia dintre noi, pe drumul întoarcerii către Tătăl ceresc, care nu conteneşte să ne împărtăşească din belşug iubirea şi milostivirea Sa, ce întotdeauna depăşesc dreptatea oamenilor.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro