PARABOLA FIULUI RISIPITOR -ISTORIA UMANITĂŢII REGĂSITE DE MILOSTIVIREA LUI DUMNEZEU -SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

În duminica Fiului Risipitor, în ziua de 16 februarie 2020, mulţi credincioşi din Târgovişte au dorit să participe, în istorica Catedrală a oraşului, la Sfânta Liturghie, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de preoţi şi diaconi.
Cu această ocazie, a hirotonit întru preot pe tânărul Daniel Lungu, absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universitatii Valahia din Târgovişte, pe seama Parohiei Pucheni, Protoieria Târgovişte Nord.
În cuvântul său, Înaltpreas-finţia Sa a evidenţiat mesajul

Parabolei Fiului Risipitor, arătând că timpul mântuirii noastre trebuie aprofundat în spaţiul libertăţii personale, cu ajutorul darurilor cu care Dumnezeu ne-a înzestrat, pentru a rodi şi, vindecându-ne de înstrăinarea adusă de păcat, să creştem în comuniune cu El şi cu aproapele. Fiul Risipitor reia de fapt istoria umanităţii, ca de altfel a fiecăruia dintre noi, pe drumul întoarcerii către Tătăl ceresc, care nu conteneşte să ne împărtăşească din belşug iubirea şi milostivirea Sa, ce întotdeauna depăşesc dreptatea oamenilor.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

676 DE PERMISE DE CONDUCERE, REŢINUTE ÎN 24 DE ORE

Poliţiştii au intervenit la 2.470 de evenimente şi au aplicat peste 8.700 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 3.300.000 de lei. Pentru neregulile constatate în trafic, au reţinut 676 de permise de conducere. La data de 14 februarie, poliţiştii au organizat 255 de acţiuni punctuale şi au intervenit la […]