Pandemia aproape că a falimentat turismul dâmboviţean!

Nu este pentru nimeni un secret că industria turismului, HORECA în general, a avut cel mai mult de suferit pe urma pan-demiei, dintre toate domeniile economice. Dâmboviţa nu a făcut exceptie, ceea ce rezultă şi din datele statistice cu privire la rezultatele din a doua lună de activitate, după ridicarea stării de urgentă.
Potrivit statisticienilor, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna iulie 2020 au însumat 7914 persoane, în scădere cu 38,4% faţă de luna iulie 2019.
Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu functiuni de cazare, au reprezentat 97,0%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 3,0%, adică de aproape trei ori mai puţini decât în mod normal. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (88,6% din total turişti străini), iar din aceştia 84,2% au fost din ţările Uniunii Europene.
Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în luna iulie 2020 au însumat 18989, în scădere cu 40,1% faţă de cele din luna iulie 2019. Şi aici, din numărul total, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică au reprezentat 97,6%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat
2,4%.
Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna iulie 2020 a fost de 20,1% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 16 puncte procentuale faţă de luna iulie 2019 iar înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică au fost cu 49,6% mai puţine.
Pe primele şapte luni ale anului, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au fost în scădere cu 48,6% faţă de cele din perioada 1.01-31.07.2019 iar înnoptările înregistrate au fost mai puţine cu 49,6%.
Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare pentru primele şapte luni ale anului a fost de 15,1% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 10 puncte procentuale faţă de perioada corespunzătoare din anul 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PEŞTERA IALOMIŢEI -SE MODIFICĂ PROGRAMUL DE VIZITARE

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte anunţă trecerea la programul de iarnă pentru obiectivul turistic „Peştera Ialomiţei”.Începând de astăzi, 1 octombrie 2020, Peştera Ialomiţei îşi modifica programul de vizitare, urmând să fie deschisă între orele 9:00 -16:00, zilele de vizitare rămânând aceleaşi, de luni până duminică. Ultimul bilet de intrare […]