Ordinul de protecţie provizoriu, un instrument util pentru apărarea victimelor violenţei domestice

Viceprimarul municipiului Târgovişte, Monica Ilie a vorbit despre importanţa majoră pe care o are ordinul de protecţie provizoriu (OPP), un instrument util pentru apărarea victimelor violenţei domestice.
Mai mult, viceprimarul municipiului Târgovişte, Monica Ilie a ţinut să puncteze câteva aspecte foarte importante: „Ordinul de protecţie provizoriu este un instrument complementar Ordinului de protecţie, care se emite de către poliţist, de îndată, cu caracter executoriu, fără termen şi fără somaţie, având valabilitate de 5 zile, cu posibilitate de prelungire până la emiterea Ordinului de protecţie. Dacă riscul pentru victimă este crescut, poliţistul poate emite Ordinul de protecţie provizoriu, şi să ia faţă de agresor următoarele măsuri: evacuarea din domiciliu cu interdicţia de a reveni pe toată durata valabilităţii ordinului, stabilirea unei distanţe minime de apropiere de victimă (de domiciliu, de locul de muncă, de şcoală), confiscarea cheilor, a armelor.”
La nivelul municipiului Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte există un Centru unde autorităţile târgoviştene vin în sprijinul victimelor violenţei domestice, în special femei şi copii. În anul 2017, potrivit statisticilor prezentate de viceprimarul Monica Ilie, au beneficat de serviciile Centrului, 40 de persoane.
Mai mult, viceprimarul Monica Ilie a anunţat că în cel mai scurt timp la nivelul municipiului Târgovişte se demarează o amplă campanide de prevenire a violenţei domestic. Campania este derulată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi vizează mai multe activităţi desfăţurate în şcoli şi licee târgoviştene în perioada următoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Guvernul României îi va ajuta pe elevii şi profesorii români din Ucraina

Guvernul României îi va ajuta pe elevii şi profesorii români din Ucraina oferindu-le burse şi stagii de specializare. Deputatul Claudia Gilia, membru în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, este unul dintre aleşii ţării care militează pentru drepturile românilor plecaţi din ţară. Parlamentarul Claudia Gilia a spus […]