Published On: joi, mart. 16th, 2017

Oraşul Pucioasa va fi iluminat stradal integral cu LED-uri

nichiduta.ro

Primăria oraşului Pucioasa şi-a propus să schimbe complet sistemul de iluminat stradal şi vrea să treacă de la clasicele becuri la sitemul LED. Investiţia se va putea realiza în cadrul proiectului „Modernizarea, eficientizarea şi extinderea sistemului de iluminat public din oraşul Pucioasa”, ce este depus pe PNDl în vederea obţinerii finanţării. Această investiţie are o valoare de 3.079.445,40 de lei.
Proiectul prevede montarea a 1920 de lămpi pe LED cu puteri de 30W şi 60 W, 16 puncte de aprindere noi, extinderea reţelei cu un număr de 97 de stâlpi noi echipaţi cu aparate de iluminat, console şi reţea de iluminat nouă. Potrivit reprezentanţilor primăriei, pe lângă aspectul estetic schimbat, noul sistem ar reduce cheltuielile iluminatului public. Cheltuielile de funcţionare a iluminatului public vor fi substanţial reduse prin: aplicarea conceptului de energy-saving, reducerea cheltuielilor de întreţinere, realizarea unui sistem de iluminat coerent şi flexibil la scara întregului oraş, scăderea poluării mediului, folosirea unor aparate de iluminat de tip ECO cu impact redus asupra mediului atât din punct de vedere al consumului de energie electrică, cât şi de reciclare după sfârşitul perioadei de viaţă.
Modernizarea iluminatului public la Pucioasa are la bază un studiu realizat de specialişti în colaborare cu reprezentanţi ai primăriei fiind avute în vedere: clasificarea străzilor în funcţie de importanţa lor şi densitatea traficului; zonele de risc, cartierele sau zonele din oraş defavorizate din punct de vedere al securităţii locuitorilor pe timp de noapte; spaţiile publice care conţin elemente de valoare pentru patrimoniu; clădirile şi monumentele care vor trebui puse în valoare; stabilirea priorităţilor de acţiune; stabilirea necesarului de extinderi având în vedere dezvoltarea oraşului.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro