Published On: lun, ian. 7th, 2019

Oraşul Pucioasa va fi curăţat de păienjenişul cablurilor aeriene

nichiduta.ro

În oraşul Pucioasa va demara în primăvara acestui an, un proiect foarte important ce vizează amenajarea peisagistică a zonei centrale, asta însemnând amenajarea trotuarelor şi a spaţiilor verzi, însă există o mare problemă, cea a cablurilor aeriene care cocoşează stâlpii de electricitate din Pucioasa şi arată extrem de urât, iar operatorii se pare că nu vor să colaboreze cu autorităţile.
Problema cablurilor aeriene care cocoşează stâlpii de electricitate din Pucioasa şi arată extrem de urât nu datează de ieri-alaltăieri. Încă din anul 2017, administraţia oraşului Pucioasa a informat oficial operatorii care au cablurile prin oraş, să îşi marcheze cablurile, să renunţe la cele nefolosite şi împreună cu autorităţile să se găsească o soluţie pentru introducerea lor în tubulaturi subterane.
Oficial, a fost dat şi un termen limită, 1 ianuarie 2019, însă se pare că operatorii au luat informările în derâdere şi nu au căutat soluţii, iar acum administraţia de la Pucioasa le mai dă un termen foarte scurt după care va trece la acţiuni radicale până ce oraşul va fi curăţat de păienjenişul cablurilor aeriene, adică se vor taia cablurile aeriene din mai multe zone din oraş. Relaţia primăriei cu operatorii care au fire pe stâlpii din oraş nu este una prea roz.
Edilul Constantin Ana a făcut o declaraţie cu privire la acest subiect: „Unul din cele mai importante obiective ale echipei mele este acela de a realiza o transformare radicală, la nivel peisagistic, a zonei centrale a oraşului.
Dacă pentru trotuarele din centrul oraşului suntem pregătiţi să începem în această primavară modernizarea (împreună cu spaţiile verzi aferente), pentru cablurile aflate pe stâlpi nu avem încă nicio soluţie.
Şi asta în ciuda dialogului pe care noi l-am deschis încă din anul 2017, atât cu cei de la Electrica (proprietarii stâlpilor) cât şi cu furnizorii de de cablu şi internet!
Pe toţi furnizorii i-am rugat, oficial, în mai multe rânduri, timp de un an şi jumătate, să îşi marcheze cablurile, să renunţe la cele nefolosite şi să găsim împreună o soluţie pentru introducerea lor în tubulaturi subterane!
Termenul acordat de noi pentru acest lucru, încă din 2017, a fost 1 ianuarie 2019!!!
Spre dezamăgirea mea, nici-unul dintre cei şase furnizori nu a dat curs solicitărilor noastre, neschiţând măcar o intenţie!
În condiţiile date, ţinând cont şi de faptul că niciun operator nu are autorizaţie din partea primăriei pentru lucrările efectuate pe aceşti stâlpi, nu vâd decât o soluţie:
După încă o înştiintare, vom trece la tăierea acestor cabluri!
Aşa că, stimaţi cetăţeni, vă rog să vă contactaţi furnizorii de internet şi televiziune şi să îi rugaţi să trateze cu mai multă seriozitate solicitările noastre, altfel vom fi nevoiţi să luăm măsuri radicale!”, a declarat primarul Constantin Ana.
Unii dintre locuitorii oraşului Pucioasa sunt perfect de acord cu măsurile radicale, ba mai mult, oamenii şi-au arătat tot sprijinul faţă de autorităţi.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro