Oportunităţi de finanţare prin PNDR 2020 în judeţul Dâmboviţa

Centrul regional 3 Sud Muntenia al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a organizat conferinţa cu tema „Oportunităţi de finanţare în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020)”. Evenimentul organizat la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte s-a bucurat de participarea ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, vicepreşedintelui Senatului României Adrian ŢUŢUIANU, secretarului de stat din MADR Alexandru Valentin ŢACHIANU şi a directorului general al AFIR, domnul Adrian CHEŞNOIU.
„În primul rând, suntem aici noi pentru dumneavoastră şi nu dumneavoastră pentru noi, instituţiile Ministerului Agriculturii care au legătură cu domeniul fondurilor europene se află în slujba tuturor şi a fiecăruia în parte. Aceasta este abordarea pe care o recomand tuturor, aşa se traduce, aşa se implementează. Dacă sunt greutăţi, ele trebuie spuse acum, dacă sunt soluţii trebuie aplicate acum, astfel încât această întâlnire să fie una de lucru, cu răspunsuri clare, fără echivoc. Orice problemă care ţine de judeţ, se va rezolva la judeţ, orice problemă care ţine de Ministerul Agriculturii se va transmite, fără restricţii, spre rezolvare, către Ministerul Agriculturii. Tema zilei şi a viitorului, pe care o tratăm prioritar, este să absorbim integral fondurile de la Uniunea Europeană”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre DAEA.
Subiectele abordate în cadrul conferinţei au vizat oportunităţile de finanţare, pregătirea sesiunilor de depunere din acest an, precum şi dezbateri privind dificultăţile întâmpinate în anii anteriori de către beneficiarii publici şi privaţi în derularea proiectelor finanţate prin PNDR 2020. Totodată, s-au adus în discuţie şi anumite speţe din domeniul achiziţiilor publice.
De la demararea PNDR 2020 şi până în prezent, AFIR a primit solicitări de finanţare în valoare totală de 7,2 miliarde de euro şi a încheiat contracte de finanţare însumând 3,6 miliarde de euro. Valoarea totală nerambursabilă a plăţilor efectuate beneficiarilor Programului este de 3,17 miliarde de euro, sumă aferentă proiectelor de investiţii şi plăţilor compensatorii. Plăţile efectuate reprezintă un grad de absorbţie de aproximativ 37% din alocarea disponibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

686 locuri de muncă vacante în Dâmboviţa

În baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa sunt înregistrate în această săptămână 686 de locuri de muncă, din care 52 pentru persoanele cu studii superioare şi 448 care se adresează persoanelor calificate în diverse meserii. De asemenea, sunt disponibile 186 de posturi pentru muncitorii […]