OPERAŢIONALIZAREA ECHIPAJELOR DE PRIM AJUTOR CALIFICAT (SMURD)

pompieriÎncepând cu 01 februarie 2013, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa va veni în sprijinul cetăţenilor dâmboviţeni prin extinderea serviciului SMURD Dâmboviţa. Festivitatea de operaţionalizare a Echipajelor de Prim Ajutor Calificat din cadrul Gărzilor de Intervenţie de la Fieni, Potlogi, Voineşti şi Corneşti se va desfăşura, în data de 01 februarie 2013, la sediul inspectoratului din mun. Târgovişte, şoseaua Găeşti nr. 9, şi va consta într-un ceremonial militar şi religios şi vizitarea noului spaţiu SMURD de la sediul Gărzii de Intervenţie Potlogi. La eveniment au fost invitate oficialităţi din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Instituţiei Prefectului Dâmboviţa, Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Consiliilor locale, unităţi ale M.A.I. şi M.Ap.N şi parlamentarii de Dâmboviţa.
Tot cu acest prilej, în cele patru Gărzi de Intervenţie din Fieni, Potlogi, Voineşti şi Corneşti, între orele 12:00 -15:00, se va desfăşura „Ziua Porţilor Deschise”, ocazie cu care cetăţenii pot vizita aceste subunităţi.
De la înfiinţare (iunie 2009) şi până în prezent, SMURD Dâmboviţa, cu cele cinci ambulanţe (de la Detaşamentele din Târgovişte Titu, Moreni, Pucioasa şi Găeşti), a participat la peste 10.000 de intervenţii, salvând viaţa a mii de dâmboviţeni, de la copii la bătrâni. Această extindere a serviciului SMURD în judeţ era necesară, mai ales în situaţia în care sunt zone şi localităţi care în momentul de faţă nu dispun de un serviciu de ambulanţă.
Din data de 01 februarie 2013, SMURD Dâmboviţa, prin cele nouă ambulanţe SMURD (de la subunităţile de intervenţie din Târgovişte, Titu, Moreni, Pucioasa, Găeşti, Fieni, Potlogi, Voineşti şi Corneşti), alături de Serviciul de Ambulanţă Judeţean, vor putea asigura serviciile medicale de urgenţă acoperind tot teritoriul judeţului, ceea ce înseamnă o micşorare a timpului de răspuns la intervenţii şi o creştere a capacităţii de intervenţie şi a calităţii serviciilor medicale oferite cetăţenilor dâmboviţeni.
Compartiment Informare şi Relaţii Publice -I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Criminalul ciobanului de 45 de ani din comuna Boteni, judeţul Argeş, a fost prins

Este un tânăr de17 ani, din Mătăsaru Poliţiştii dâmboviţeni au avut de instrumentat un caz deosebit de grav, şi anume să găsească tâlharul şi criminalul un cioban argeşean. Totul s-a petrecut în luna noiembrie a anului 2011, pe raza comunei dâmboviţene Ulieşti, pe marginea Autrostrăzii Bucureşti -Piteşti, la kilometrul 65. […]