Obicei păstrat în oraşul Fieni

Focul lui Sumedru, o tradiţie veche de peste 2.000 de ani, se organizează anual, în ajunul Sfântului Dumitru. Şi anul acesta, administraţia de la Fieni, condusă de primarul Iulian Tătulescu şi Gheorghe Secăreanu , a marcat joi seară, 25 octombrie 2018, în curtea Centrului de Informare şi Promovare Turistică , o veche tradiţie românească Focul lui Sumedru. Locuitorii din Fieni , cu mic, cu mare, au venit să se bucure de o atmosferă de sărbătoare, în curtea Centrului de Informare, în jurul Focului lui Sumedru. Autorităţile şi localnicii ,participanţi la evenimentul de la Fieni au respectat tradiţia si au oferit mere,covrigi, eugenii şi un pahar de vin sau de ţuică. Focul lui Sumedru s-a înălţat spre cer, în noaptea de 25 spre 26 octombrie.
„Hai la focul lui Sumedru, c-a mâncat căţeaua iedul, măăă.. .şi-a mai rămas un hartan şi l-am dat la un ţigan, şi-a mai rămas o frimitură şi am băgat-o în căciulă.”. Acestea sunt câteva din versurile care au fost strigate de copiii şi din satele de pe Valea Dâmboviţei în ajunul Sfântului Dumitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii din Răcari, alături de preşcolari în cadrul Programului Naţional "Şcoala Altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!"

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari au fost vizitaţi de preşcolarii din localitate, însoţiţi de cadre didactice.Activitatea s-a înscris în cadrul Programului Naţional „Şcoala Altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”.Poliţiştii le-au prezentat micilor vizitatori autospecialele din dotare, aparatul de supraveghere a traficului rutier şi pentru măsurarea vitezei […]