Oana Vlăducă, deputat Pro România, critică dur suspendarea Concursului de Titularizare

„Nu cred că greşesc cu nimic dacă spun că, în momentul de faţă, avem în Guvern unul dintre cei mai slabi miniştri ai Educaţiei din istoria acestui portofoliu. Gafele uriaşe, modul aproximativ în care doamna Anisie reuşeşte să lege 2 idei, bulibăşeala totală din sistem, batjocura incredibilă la adresa profesorilor, elevilor şi părinţilor o descalifică pe această doamnă. Îmi pare rău, dar este total incompetentă pentru scaunul pe care îl ocupă.
Ultima bătaie de joc patronată de dna Anisie s-a întâmplat săptămâna trecută, respectiv suspendarea Concursului de Titularizare, o bătaie de joc la adresa a 27 de mii de profesori şi viitori profesori”, a declarat Oana Vlăducă, deputat Pro România, într-o conferinţă de presă.
Oana Vlăducă şi-a susţinut afirmaţiile cu date despre acest „dezastru”, aşa cum a fost au fost ele consemnate pe un site de specialitate:
„Pe 17 iunie 2020 ministrul Educaţiei semnează un ordin prin care suspendă Titularizarea, concursul naţional de angajare în sistemul de învăţământ, cu doar câteva ore înainte ca acesta să înceapă. Pe 18 iunie 2020 era programat debutul etapei de înscriere – profesorii depuneau cererile şi dosarele la inspectorate.
Ministrul nu spune nimic despre acest act normativ semnat. Nici Monica Anisie, nici Ministerul nu anunţă modificarea, ordinul nu este publicat în Monitorul Oficial. Profesorii semnalează acest lucru şi aşa ajunge să fie publicat la ora 20.00.
După 3 ore, la ora 23:00, ministrul Monica Anisie publică pe contul său de Facebook următorul mesaj politic, care, în esenţă, spune că din cauza unui amendament introdus de PSD în Legea nr. 55/2020 (legea care descrie măsurile din perioada stării de alertă) s-a ajuns la suspendare.
O scuză jenantă din partea unui ministru jenant. Legea a fost adoptată în data de 13 mai şi promulgată de preşedintele lohannis pe 15 mai. Deci cu 34 de zile înainte ca ministrul să ia decizia suspendării Concursului!!!”
Mai susţine dpt. Oana Vlăducă şi că Guvernul a cerut stare de alertă, „a cerut prelungirea ei, toate implicaţiile erau cunoscute la nivel politic şi, cu toate acestea, au preferat să nu spună un cuvânt şi să-şi bată joc în cel mai umilitor mod cu putinţă de aproximativ 27.000 de profesori şi viitori profesori. Nici nu vreau să mă gândesc ce e pe capul acestor oameni şi cum au fost lăsaţi, pur şi simplu, de izbelişte. Este o ruşine naţională pentru acest Guvern şi pentru acest portofoliu al Educaţiei ca doamna Anisie să mai rămână ministru fie şi pentru o zi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Georgică Dumitru, PNL: "Starea de alertă electorală dăunează grav sănătăţii românilor!"

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Georgică Dumitru, prim-vicepreşedinte PNL Dâmboviţa, remarcă, ironic, faptul că, pe măsură ce se agaţă de termeni care dau bine la urechea publicului, mulţi politicieni intră prematur în starea de agitaţie specifică apropierii deznodământului ciclului electoral: „În ultima perioadă, cuvinte precum „relaxare” sau „stare […]