Oana Văducă, PRO România: „E aberant cum refuză acest guvern să ia în considerare măsura testării masive”

„În toată această campanie PRO ROMÂNIA, singurul partid de opoziţie, insistă pe câteva idei-forte, pe care le considerăm esenţiale ca şi teme de guvernare imediate după 6 decembrie. Le-am fi considerat esenţiale şi în perioada asta, dar ne-am convins că un guvern incompetent şi cinic ca acesta de azi e imposibil de convins să facă ceva bun pentru România. Aşa că ne orientăm toate eforturile şi gândirea după 6 decembrie”, a declarat Candidatul PRO România Dâmboviţa pentru Senat, Oana Silvia Vlăducă.
Oana Vlăducă a nominalizat aici Programul Naţional de Testare a populaţiei, cu decontarea integrală a testelor şi medicamentelor necesare în
lupta COVID, PRO ROMÂNIA
fiind singurul partid care vorbeşte de aşa ceva:
„Trebuie să înţelegem un lucru: până când nu vom testa masiv populaţia, nu vom avea rezultate concrete. Şi toate obiectivele primordiale depind de această testare masivă: vrem să redeschidem şcolile, e nevoie de testare; vrem să repornim economia, e nevoie de testare; vrem să nu mai carantinăm oraş după oraş în ţara asta, e nevoie de testare.
E aberant cum refuză acest guvern să ia în considerare măsura testării masive. Comisia Europeană recomandă, începând de săptămâna trecută, tuturor statelor membre să folosească teste rapide antigen pentru depistarea, putând astfel identifica şi izola eficient focarele în stadiu incipient. Mai mult decăt atât, Comisia solicită validarea şi recunoaşterea acestor teste între statele membre pentru a facilita circulaţia persoanelor în spaţiul comunitar.
O măsură pe care PRO România o cere de ceva vreme, pentru a stopa blocarea aberantă a întregi sectoare de activitate sau carantinarea oraşelor. Orban însă, ca mare lider, refuză cu dispreţ. Noi avem un slogan: Testare, nu carantinare! E limpede şi logic, nu?
Haideţi să luăm exemplul a ceea ce se întâmplă în jurul Bucureştiului, cu toate acele localităţi băgate în carantină.
La ce ajută această carantină dacă nu testezi populaţia din aceste comunităţi? De unde să ştie oamenii din Chiajna, de exemplu, care în fiecare dimineaţă se urcă în autobuz pentru a veni la muncă în Bucureşti, dacă sunt sau nu purtătorii virusului? De unde să ştie cetăţeanul din Otopeni care se duce la muncă la aeroport dacă este sau nu infectat dacă nu îi face nimeni un test?
Fără testare, măsura carantinării este frecţie la un picior de lemn, cum se zice! Măsura carantinării fără testare este doar o nouă măsură inutilă care nu limitează răspândirea virusului, dar adânceşte criza economică şi creşte nervozitatea în societate. Oamenii sunt iritaţi, stre-saţi, păgubiţi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sănătatea - o componentă majoră a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă a fost tema conferinţei de presă de astăzi a PNL Dâmboviţa, la care au participat preşedintele Virgil Guran, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, dr. Lavinia lonescu şi secretarul general Gabriel Plăiaşu, primul pe lista pentru Camera Deputaţilor.„Sunt 30 de miliarde de […]