Oampanie pentru parteneriate în învăţământul profesional şi tehnic

Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT), partener în cadrul proiectului transnaţional „Learning by Doing”, continuă Campania de Sensibilizare a beneficiarilor din educaţie şi formare profesională pentru Parteneriate Solide în învăţământul profesional şi tehnic (IPT), ce se derulează prin acţiuni planificate la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare şi la nivel naţional.
La nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud – Est acţiunea va avea loc la Târgovişte, astăzi, 18 iunie 2018. Sunt invitaţi circa 50 de participanţi: directori de unităţi de învăţământ şi operatori economici parteneri care implementează învăţământ de tip dual, inspectori şcolari generali, inspectori şcolari pentru învăţământul profesional şi tehnic, autorităţi locale, Camere de Comerţ şi Industrie, parteneri sociali din cadrul CLDPS
Dâmboviţa.Campania de Sensibilizare pentru Parteneriate Solide în IPT, se adresează tuturor beneficiarilor sistemului de educaţie şi formare profesională: elevilor, tinerilor care doresc să dobândească o calificare, angajatorilor, altor factori interesaţi.
Activităţile din cadrul campaniei au scopul de a disemina la nivel naţional experienţele, bunele practici şi soluţiile identificate la nivelul judeţului Hunedoara precum şi de a stimula dezvoltarea parteneriatelor în educaţia şi formarea profesională iniţială. Rezultatele campaniei vor fi valorificate prin formularea unor recomandări de îmbunătăţire a politicilor sectoriale privind învăţarea la locul de muncă (Work Based Learning) in TVET.
Acţiunile amintite fac parte din programul de activităţi al proiectului „Learning by Doing”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Transnaţional Dunărea 2014 – 2020. Acest proiect răspunde celei de a patra priorităţi tematice specifice a Programului de Cooperare Transnaţională pentru Regiunea Dunării: o regiune bine guvernată prin oferirea de sprijin pentru punerea în aplicare a Strategiei UE pentru regiunea Dunării şi îmbunătăţirea cadrelor juridice şi de politici în scopul abordării provocărilor societale majore, cum ar fi măsurile privind piaţa forţei de muncă, sistemele de educaţie, schimbările demografice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pro România nu votează moţiunea de cenzură anunţată de liberali

Victor Ponta, coordonator al Partidului Pro România, a reafirmat la Târgovişte că, în acest moment, moţiunea de cenzură a PNL nu are nicio şansă să treacă, iar parlamentarii partidului său nu o vor vota. „Nu e nicio şansă să treacă şi nici nu vom vota moţiunea. Pentru ca să faci […]