O ursoaică terorizează localnicii din satul Meişoare, comuna Pucheni

O ursoaică cu doi pui face prăpăd în satul Meişoare, comuna dâmboviţeană Pucheni, unde a omorât 10 oi şi miei, a dat atacul la coteţele de păsări şi porci şi ia speriat de moarte pe localnicii din acest sat care, spun că, niciodată urşii n-au mai ajuns până în gospodăriile lor. Oamenii sunt neputincioşi în faţa animalelor sălbatice.
Satul Meişoare se află la marginea unei păduri. De acolo, urşii coboară în gospodăriile oamenilor. Dacă la început veneau mai rar şi doar la marginea localităţii, acum au ajuns până în mijlocul acesteia şi au făcut prăpăd în gospodării.
Autorităţile locale primesc aproape zilnic plângeri de la localnici, legate de urşii care le atacă animalele. Au sesizat şi ele la rândul lor instituţiile abilitate, inclusiv Garda de Mediu care a luat act de cele transmise şi va încerca să soluţioneze problema.
Localnicii se tem să mai iasă seara din casă. Mai ales că, spun ei, acum trei zile, ursul a distrus coteţul de păsări din gospodăria unui localnic, după care a dat atacul la coteţul unui alt localnic, unde ţinea porcul şi a luat o oaie.
Din informaţiile pe care le deţinem, nu este exclus ca în zonă să fie şi alţi urşi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Turistă din Bran, ajutată de jandarmii montani şi salvamontişti

Jandarmii de la Postul Montan Peştera au intervenit în urma unui apel telefonic, în Munţii Bucegi pentru a sprijini o persoană aflată în dificultate.Turista, o femeie în vărstă de 49 de ani, din Bran se deplasa pe un traseu montan împreună cu alte persoane cu intenţia de a ajunge la […]