O turistă s-a accidentat în Cheile Zănoagei, salvamontiștii au intervenit

Salvamontiștii dâmbovițeni au intervenit și au acordat prim-ajutor unei turiste accidentată în Cheile Zănoagei.
În urma unui apel primit din partea dispeceratului integrat 112, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost solicitată să intervină.
Din informațiile primite, persoana accidentată, o tânără, se afla în Cheile Zănoagei și prezenta un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind în imposibilitate de a continua traseul.
O echipă formată din 5 salvatori montani de la baza Peștera a plecat spre locul mai sus indicat, iar în sprijinul acestora s-a alăturat un salvator montan de la baza Zănoaga.
Ajunși la victimă, aceasta prezenta dureri în zona maleolară externă și internă, decizia medicului echipei fiind de imobilizare a articulației afectate cât și a celei superioare cu ajutorul atelelor vacuum și transportul cu ajutorul tărgii UT 2000 către lacul Scropoasa.
Datorită efectelor vremii din ultima perioadă, traseul fiind afectat de viituri, transportul victimei a fost unul dificil și s-a întins pe o perioadă de aproximativ 2 ore.
Specificăm faptul că aparținătorii au dorit transportul victimei cu mașina personală, refuzând transportul cu ambulanța.
Telefoane utile:

  • Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
  • Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 (0salvamont)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Canicula lovește din nou, temperaturile ar putea ajunge la 40 de grade Celsius la umbră

Canicula va cuprinde aproape toată țara și sunt așteptate temperaturi chiar și 40 de grade, la umbră. Meteorologii atrag însă atenția că temperaturile resimțite vor fi cu mult peste cele înregistrate de termometre, iar canicula va ține până în prima zi din luna august. Începând de marți, de la o […]