Published On: lun, apr. 7th, 2014

O tonă de carne şi cascaval fără acte de provenienţă, confiscată de poliţiştii dâmboviţeni

nichiduta.ro

masina cu carneUn cetăţean libanez a fost oprit în trafic de poliţiştii din Târgovişte şi mare le-a fost mirarea când au văzut ce transporta acesta. O tonă de carne şi caşcaval fără acte de provenienţă. Întrebat de actele de provenienţă, acesta nu lea putut arăta oamenilor legii niciun act, motiv pentru care aceştia au confiscat întreaga cantitate de marfa. Bărbatul a fost oprit la un control de rutină în trafic. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul transporta 500 de kilograme de pulpe de pui , 200 de kilograme de peşte şi 100 de kilograme de caşcaval. Întreaga cantitate de carne a fost confiscată de oamenii legii, iar bărbatul a fost amendat pentru lipsa documentelor.
Poliţiştii în acţiuni premergătoare sărbătorilor de Paşti
Poliţiştii dâmboviţeni au demarat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale înaintea Sărbătorilor de Paşti, în special a infracţiunilor de natură economică. Poliţia dâmboviţeană, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională în zona limitrofă a celor două judeţe. P este 110 poliţişti dâmboviţeni şi prahoveni au acţionat atât pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi controlarea fenomenului infracţional, cât şi pentru reducerea riscului implicării participanţilor la trafic în evenimente rutiere. În cadrul acţiunii, au fost aplicate 383 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 114 705 de lei, din care opt pentru nere-spectarea Legii 61/1991 şi 27 pentru încălcarea legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Atenţia poliţiştilor s-a îndreptat şi către participanţii la traficul rutier, 337 dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice. Astfel, 97 de conducători auto au fost depistaţi în timp ce se deplasau cu o viteză peste limita legală admisă pe sectorul de drum respectiv. De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere şi retrase 29 de certificate de înmatriculare. Poliţiştii au constatat şapte infracţiuni în flagrant delict, din care două de evaziune fiscală şi două contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibi-lizate bunuri a căror valoare se ridică la 17 333 de lei.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro