O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech a sosit în ţară

0 0

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 662.220 doze, a sosit în ţară. Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană şi au ajuns luni pe aeroportul din Otopeni.
Transportul către centrul de stocare a fost asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.
Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.269.098 au fost utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dispecerat nou şi sistem de supraveghere video extins la Târgovişte

Primarul Cristian Stan a prezentat noul dispecerat amenajat la sediul Poliţiei Locale Târgovişte, parte integrantă a sistemului extins de monitorizare video din Municipiul Târgovişte. Cu acest prilej, edilul a declarat:„Suntem pe cale să finalizăm cea de a doua etapă de extindere a sistemului de monitorizare video din Municipiul Târgovişte, este […]