O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech a sosit în ţară

Pe 12 aprilie, a sosit în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 511.290 doze. Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 187.200 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 64.350 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 62.010 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 50.310 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare laşi: 52.650 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 58.500 doze.
  • Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 3.374.729 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.965.888 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
  • În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
  • În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Programul Judeţean de Dezvoltare Locală, implementat de CJ Dâmboviţa, ce vizează investiţii noi în toate localităţile dâmboviţene

Anul trecut, CJ Dâmboviţa a lansat un proiect Programul Judeţean de Dezvoltare Locală prin care administraţia judeţeană susţine maximum 50% din valoarea totală a proiectului iniţiat de o administraţie locală, solicitantul urmând să contribuie, la rândul său, cu cel puţin jumătate din suma necesară implementării acestuia: „Încă de anul trecut, […]