O NOUĂ ŞANSĂ IROSITĂ UVG ICIM Arad – CS Municipal Târgovişte 67 – 58 (17-11, 19-10, 16-21, 15-16)

Mihai ROŞOIU

csmMunicipal pierde teren în faţa Aradului în cursa pentru câştigarea titlului naţional. Campioana a pierdut cel de-al treilea joc al finalei şi primul de pe terenul formaţiei vestice. Ca şi până acum, fetele lui Dan Moraru au fost cele care au controlat ostilităţile încă de la început şi au făcut o primă jumătate excelentă. 15 puncte avans avea ICIM-ul după sferturile de început, o situaţie cu care ne-am întâlnit de fiecare dată în meciurile contra galben-albas-trelor. Dâmboviţencele nu au reuşit să găsească cheia pentru a împiedica iureşul din startul jocului din Sala Victoria. Puternicele Givens şi Risper au fost de neoprit, făcând ravagii în defensiva dâmboviţeană. În tabăra noastră procentajele au fost de-a dreptul dezastruoase. Jillian Robbins a părut singura constantă a formaţiei târgoviştene, care a încercat din nou să facă minuni în sfertul al treilea, aşa cum se întâmpla în meciul doi al finalei, câştigat de Târgovişte la limită. Prestaţia mulţumitoare din duelul de acum o săptămână din Polivalentă a Kseniiei Tikhonenko nu a fost repetată de tânăra rusoaică, cel puţin în plan ofensiv. Baschetbalista împrumutată de la Sparta&K Moscova a fost lidera recuperatoarelor, cu 9 mingi adunate sub cele două panouri, dar nu a izbuit să-şi treacă în cont decât 5 puncte, deşi a petrecut pe teren aproape 35 de minute.
Lidera marcatoarelor Municipalului a fost Gabi Mărginean, însă nici extrema de forţă a dâmboviţencelor nu a fost în cea mai bună zi a sa. Cu un procentaj de 22 la sută la aruncările de două puncte, Mărginean a fost departe de forma arătată în meciurile de Euroligă. Cifre relativ bune în tabăra târgovişteană a avut şi Matee Ajavon. Capricioasa americancă a avut procentaje de peste 50 la sută la aruncările de două puncte, însă a păcătuit la şuturile de la distanţă pe care nu le-a calibrat aşa cum trebuia. Coordonatoarea Municipalului se poate lăuda însă cu numărul de pase decisive servite în această seară colegelor, 5 fiind numărul de mingi transformate de elevele lui Florin Nini.
Toate aceste părţi pozitive din jocul Târgoviştei nu au fost suficiente pentru ca Aradul să fie răpus în propriul fief. Mai mult, jucătoarele pregătite de Dan Moraru au luat o opţiune serioasă pentru câştigarea titlului, în vreme ce pentru CS Municipal duelul de miercuri devine unul esenţial. O victorie ar duce seria într-un decisiv de poveste în Sala Polivalentă, în vreme ce un eşec ar pune punct finalei după doar 4 confruntări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA NU URCĂ, DAR NICI NU COBOARĂ!

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea se menţine pe locul 26 în clasamentul WTA, conform ierarhiei ce a fost dată publicităţii luni, fiind cel mai bine clasată româncă, cu 1.660 de puncte. Şi Monica Niculescu rămâne pe locul 49, cu 1.200 de puncte, în timp ce Irina-Camelia Begu a coborât de […]