O noua investiţie pe fonduri europene la Voinesti

In următoarele zile, se va stabili firma câştigătoare şi se va emite ordinul de începere a lucrărilor la Centrul pentru persoane vârstnice din satul Manga, comuna Voineşti. Acolo se va lucra şi pe timp de iarnă, dat fiind faptul că sunt foarte multe lucrări de executat în interiorul clădirii. Pe 14.03.2018, a fost semnat a contractual de finanţare pentru proiectul intitulat „Înfiinţare Centru de zi pentru persoane vârstnice în comuna Voineşti, satul Manga”. Investiţia urmează a se realiza cu finanţare prin POR 2014-2020, Axa 8.3. – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale. Centru se va realiza la fosta Şcoală din satul Manga. Beneficiarii acestui proiect vor fi persoanele vârstnice, iar în cadrul Centrului se vor oferi servicii de recuperare şi recreere, consiliere psihologică, bibliotecă, internet, jocuri de socializare, vor fi montate şi aparate fitness în curtea exterioară. Valoarea proiectului este 1.597.397,88 lei din care valoarea eligibilă este de 1537.582,32 lei. Contribuţia Primăriei Voineşti este de 30.751,65 lei. Cheltuielile neeligibile sunt în valoare de 59.815,35 lei. Perioada de implementare este de 35 luni, adică, martie 2018 – februarie 2021.
Primarul comunei Voineşti, Gabriel Danuţ Sandu a ţinut să sublinieze faptul că prin acest proiect a salvat de la distrugere, prin neutilizare, clădirea fostei şcoli din satul Manga, amenajând o locaţie în care persoanele vârstnice să beneficieze de servicii de recuperare şi recreere, consiliere psihologică, bibliotecă, internet, jocuri de socializare.
Administraţia de la Voineşti condusă de primarul Gabriel Dănuţ Sandu şi viceprimarul Constantin Popa, are o experienţă mare în implementarea proiectelor cu finanţare europeană. Pentru admnis-traţia locală din comuna dâmboviţeană Voineşti, atragerea fondurilor europene pentru realizarea unor investiţii ce contribuie substanţial la dezvoltarea localităţii rămâne o prioritate şi în exerciţiul bugetar 2014-2020. In ultimii trei ani, în comuna Voineşti s-au realizat mai multe proiecte europene care au avut un impact important în comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Simplificarea procedurilor de achiziţie din Programul pentru şcoli

A fost adoptată completarea Ordonanţei Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la „Programul pentru şcoli” al Uniunii Europene. Scopul aprobării prezentului act normativ este de a reglementa modul de asigurare a sursei financiare bugetare în cazul aplicării programului la nivel local (comune, oraşe şi municipii). De la intrarea în […]